Grupul farmaceutic Pfizer deschide la Bucureşti unicul său centru european de servicii logistice

Grupul
farmaceutic Pfizer deschide la Bucureşti unicul său centru european de servicii
logistice

Grupul farmaceutic american Pfizer anunţă că va deschide în Bucureşti unicul său hub de servicii logistice din Europa şi va finaliza dezvoltarea acestuia până la finalul celui de-al treilea trimestru al anului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul centru, denumit Above Market Planning (AMP) Hub, va avea sediul în Bucureşti şi va asigura o cale mai simplă şi mai directă de comunicare între pieţele din Europa şi unităţile de producţie Pfizer din toată lumea.

În prima etapă de dezvoltare, centrul va avea o echipă de aproximativ 40 de persoane, specialişti ce vor fi responsabili pentru planificarea, aprovizionarea şi administrarea stocurilor de medicamente la nivel european. Potrivit companiei, recrutarea personalului a început deja şi va continua pe parcursul următoarelor luni. De asemenea, după angajare, întreaga echipă va urma o serie de cursuri interne de training şi specializare.

Deschis la Bucureşti, centrul va permite standardizarea proceselor interne şi va simplifica interfaţa dintre echipele comerciale şi fabrici, permiţând astfel îmbunătăţirea performanţei operaţiunilor logistice Pfizer din Europa. Astfel, hub-ul APM va avea rol de intermediar între pieţele individuale de pe continent şi unităţile Pfizer de producţie din lume, garantând permanent niveluri optime pentru aprovizionarea cu medicamente şi stocuri.

„Suntem foarte fericiţi să vedem că, alegând România ca sediu pentru unicul său hub de servicii logistice din Europa, Pfizer rămâne dedicat obiectivului unei dezvoltări sănătoase, pe termen lung, pe piaţa locală”, a declarat Mirela Iordan, country manager al Pfizer România. Ea mai spune: „Bucureştiul a fost ales ca sediu al hub-ului AMP în urma unui proces de selecţie extrem de riguros, ce a comparat beneficiile şi avantajele competitive a mai multe ţări din Europa. Forţa de muncă foarte bine pregătită, cu studii puternice în inginerie şi ştiinţe, alături de cunoştinţele temeinice de limbă engleză, a reprezentat un factor ce a înclinat puternic balanţa în favoarea României”.

Potrivit unui studiu realizat de Cegedim pentru piaţa farmaceutică, Pfizer, cu o cifră de afaceri de 538,7 milioane lei, a ocupat locul al cincilea în topul celor mai importanţi jucătorii din sector, în perioada iulie 2015-iunie 2016.

Pfizer este cel mai mare grup farmaceutic american.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările