Frigiderele Fram, repuse pe piaţă de românul care deţine şi brandul de biciclete Pegas

Frigiderele Fram, repuse pe piaţă de românul care deţine şi brandul de biciclete Pegas

Foto Facebook

Frigiderele Fram, prezente în casele românilor în urmă cu mai bine de trei decenii, vor fi repuse pe piaţă de deţinătorul mărcii de bicicletre Pegas, care este şi preşedintele executiv al eMag.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania Network One Distribution (NOD), cel mai mare distribuitor local IT&C, deţinută integral de Iulian Stanciu, preşedinte executiv eMAG, se pregăteşte să readucă pe piaţă marca de frigidere Fram, comercializată în regimul comunist, în perioada anilor '60 - '70, relatează Profit.ro, citat de News.ro.
 
Acum, NOD a înregistrat marca "Fram, din trecut în prezent".
 
"NOD a dezvoltat o strategie de revitalizare a brandurilor istorice româneşti, precum Diamant şi Pegas. Fram este parte din aceeaşi iniţiativă si primul pas a fost să înregistrăm marca", au transmis reprezentanţii NOD pentru Profit.ro.
 
Primele modele de frigidere Fram au fost produse şi vândute 1961 la Întreprinderea de Maşini Electrice Bucureşti, fosta uzinele Klement Gottwald. În anii 60, autorităţile comuniste au mutat producţia frigiderelor la Sadu (Gorj). În această fabrică, cu o licenţă cumpărată din Franţa, au apărut noi modele de frigidere marca Thomson, redenumite ulterior Frigero şi apoi Arctic.
 
În ceea ce priveşte bicicletele Pegas, acestea au o istorie de aproape 50 de ani în România. Bicicleta Pegas a fost fabricată de către Uzina Mecanică Tohani,  începând cu anul 1972, până în 2005, iar din 2011 Atelierele Pegas a preluat brandul (marca  înregistrată) şi a  început producţia de biciclete, bicicletele fiind  în  piaţa, neîntrerupt, timp de 10 ani.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările