Complexul Energetic Oltenia va prelungi cu două luni contractul cu CFR Marfă pentru transportul cărbunelui, astfel încât să nu aibă probleme în funcţionare

Complexul Energetic Oltenia va prelungi cu două luni contractul cu CFR Marfă pentru transportul cărbunelui, astfel încât să nu aibă probleme în funcţionare

Complexul Energetic Oltenia este cel mai mare producător de cărbune din ţară şi al doilea producător de electricitate, după Hidroelectrica

Complexul Energetic Oltenia va prelungi cu două luni contractul cu CFR Marfă pentru transportul cărbunelui, după ce plicurile cu ofertele depuse de CFR Marfă şi Grup Feroviar Român (GFR), deţinut de Gruia Stoica, pentru o nouă licitaţie, au fost ridicate de DNA.

Ştiri pe aceeaşi temă

„După începerea licitaţiei, ofertele au fost ridicate. Vom prelungi contractul actual cu CFR Marfă pentru două luni“, a declarat, joi, Laurenţiu Ciurel, directorul general al Complexului Oltenia.
 
Producătorul de energie a avut programată pentru data de 29 ianuarie o licitaţie pentru selecţia unui transportator al cărbunelui destinat producţiei de electricitate. 
 
La licitaţie au depus oferte CFR Marfă şi GFR. Contractul era pentru trei ani, iar valoarea de 473 de milioane de lei.
 
Gruia Stoica a fost arestat preventiv şi este urmărit penal pentru cumpărare de influenţă, după ce i-ar fi promis avocatului Doru Boştină suma de 3 milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la licitaţia pentru transportul cărbunelui.
 
Complexul Energetic Oltenia din Târgu Jiu este controlat de stat, prin Departamentul pentru Energie. Fondul Proprietate deţine un pachet minoritar de 21%. Compania se va lista pe bursă în luna iunie a acestui an, cu un pachet de 10%.
 
Mai puteţi citi:
 
Unităţile Complexului Energetic Oltenia, răspândite în cinci judeţe, extrag şi utilizează 25 de milioane de tone de lignit pe an pentru a obţine 11,7 milioane MWh de curent electric.
 
Cantitatea de energie produsă de către Complexul Energetic Oltenia a scăzut puternic în 2013, de la o cotă de piaţă de 30% până în jur de 20%, însă emisiile de dioxid de carbon au crescut raportat la electricitatea realizată, din cauza pornirilor şi opririlor dese ale grupurilor energetice, cauzată de către producţia intermitentă a eolienelor, a declarat Laurenţiu Ciurel, managerul companiei de stat.
 
Complexul Energetic Oltenia, unul dintre cei mai mari producători de electricitate deţinuţi de stat, nu a reuşit să vândă marţi pe bursa de energie OPCOM electricitate în valoare de 273,3 milioane de lei (60,33 milioane euro), din cauza lipsei ofertelor, scrie Mediafax.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: