CFR Marfă a câştigat cu 10 milioane de euro o licitaţie pentru transportul cărbunelui la Complexul Energetic Hunedoara

CFR Marfă a câştigat cu 10 milioane de euro o licitaţie pentru transportul cărbunelui la Complexul Energetic Hunedoara

CFR Marfă a fost desemnat câştigătorul unei licitaţii organizată de CE Hunedoara pentru transportul cărbunelui, oferind un preţ de aproximativ 44 milioane lei (10 milioane de euro), au declarat surse din sectorul feroviar, citate de Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

La licitaţie a participat şi Grup Feroviar Român (GFR), principalul competitor al CFR Marfă, deţinut de omul de afaceri Gruia Stoica. Transportatorul feroviar de stat a asigurat aceste servicii pentru producătorul energetic şi în anii trecuţi.
 
Cei doi transportatori feroviari sunt competitori în cadrul unei licitaţii similare de transport cărbune, organizată de Complexul Energetic Oltenia, unde asocierea din care face parte GFR a solicitat suma de 255 milioane lei, iar CFR Marfă a cerut 256 milioane lei. Ambele oferte au fost acceptate pentru faza finală a procedurii de selecţie.
 
CFR Marfă a solicitat anularea licitaţiei organizate de Complexul Energetic Oltenia, respinsă însă de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), care a dispus la finele lunii trecute continuare procedurii.
 
Grupul Feroviar Român a fost declarat în iunie 2013 câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, însă vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la compania de stat nu a putut fi finalizată până la termenul limită, 14 octombrie, pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei.
 
Compania CFR Marfă, controlată de stat prin Ministerul Transporturilor, este cel mai mare transportator feroviar de marfă local, secondat de Grup Feroviar Român.

Mai puteţi citi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările