Cum îşi triplează braşovenii de la Regiotrans averea: vând 70% din operatorul de transport celei mai mari companii feroviare din Europa

Cum îşi triplează braşovenii de la Regiotrans averea: vând 70% din operatorul de transport celei mai mari companii feroviare din Europa

Reţeaua de trenuri de călători Regiotrans operează în zone precum Iaşi, Timişoara, Braşov, Craiova, Alba Iulia, Praid, Sighişoara şi Sibiu FOTO CFR

Nemţii de la Deutsche Bahn, ce mai mare companie feroviară din Europa, vor să se extindă pe piaţa românească şi vor prelua un pachet de 70% din operatorul de transport de călători Regiotrans Braşov, pentru 67 de milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grupul german are opţiunea de a prelua, mai târziu, şi restul acţiunilor companiei româneşti, potrivit unor surse apropiate tranzacţiei, potrivit Reuters. Reprezentanţii Deutsche Bahn au refuzat să comenteze informaţiile.Deutsche Bahn a preluat în 2008, prin subsidiara DB Schenker, compania de transport feroviar de marfă Romtrans.
 
Compania Regiotrans, cu 760 de angajaţi, a avut în 2011 o cifră de afaceri de 225,5 milioane de lei, în urcare cu 28,4% faţă de 2010.Profitul companiei s-a dublat, la 8,66 milioane lei, potrivit datelor raportate către Ministerul Finanţelor. Reţeaua de trenuri de călători Regiotrans operează cu trenuri interregio, în zone precum Iaşi, Timişoara, Braşov, Craiova, Alba Iulia, Praid, Sighişoara şi Sibiu. 
 
Compania a fost înfiinţată în 2005, are doi asociaţi, Costel Comana şi Iorgu Ganea, fiecare cu 50% din părţile sociale, şi operează linii feroviare de transport de călători în baza unor contracte încheiate cu CFR. 
 
Cei doi acţionari ai companiei Regiotrans Braşov nu au putut fi contactaţi pentru declaraţii. 
 
Iorgu Ganea (49 de ani) are o avere estimată la 15 milioane de euro, potrivit ediţiei din acest an a clasamentului "Forbes 500 Miliardari". 
 
Averea lui Costel Comana (51 de ani) este estimată de "Forbes 500 Miliardari" tot la 15 milioane de euro. 
 
În urma trazacţiei, averea celor doi braşoveni se va tripla. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările