Aeroportul Otopeni, loc ruşinos în clasamentul celor mai bune servicii din lume. Pe ce loc se află Tarom

Aeroportul Otopeni, loc ruşinos în clasamentul celor mai bune servicii din lume. Pe ce loc se află Tarom

Un clasament efectuat la nivel mondial asupra celor mai bune companii aeriene şi aeroporturi, plasează Aeroportul Otopeni pe locul 129 din 132, la capitolul punctualitate şi servicii acordate clienţilor.

„Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni, principalul aeroport al României, a fost clasat pe locul 129 din 132 (faţă de 116 din 141 în 2018). Otopeni a obţinut 6 puncte la punctualitate, 6.1 la calitatea serviciilor şi 6 punte la calitatea serviciilor de vânzare cu amănuntul, scorul total fiind de 6.03”, a informat AirHelp, autorul clasamentului.
 
Mai prost cotate sunt Aeroportul Eindhoven din Ţările de Jos, Aeroportul Kuwait şi Aeroportul Lisabona, care ocupă ultimele trei poziţii din clasament.
 
În ce priveşte Tarom, compania aeriană românească se situează pe poziţia a 55-a (faţă de 49 în 2018) din 72 de operatori la nivel internaţional. Compania aeriană a obţinut 8 pentru calitatea serviciilor (fiind printre primele clasate din acest punct de vedere), 7.3 pentru punctualitate şi doar 3.9 pentru procesarea cererilor de despăgubire solicitate de către pasageri (la acest capitol fiind printre companiile aeriene cu cel mai mic scor).
 
 
Ce mai bine cotată companie aeriană în clasamentul AirHelp Score 2019 este Qatar Airways, lider şi în 2018, datorită punctualităţii şi coerenţei în procesarea eficientă a reclamaţiilor. 
 
În ceea ce priveşte restul clasatelor, s-a constatat o schimbare majoră, poziţiile 2-5 fiind ocupate de American Airlines, Aeromexico, SAS Scandinavian Airlines şi Qantas, datorită îmbunătăţirii semnificative, în principal, a serviciilor de procesare a reclamaţiilor şi a punctualităţii.
 
În timp ce primii cinci operatori aerieni au înregistrat rezultate bune la capitolul servicii pentru pasageri, precum gestionarea reclamaţiilor şi punctualitatea, mai multe dintre companiile aeriene cu cele mai scăzute ratinguri, printre care Ryanair, Korean Air, EasyJet şi Thomas Cook Airlines, au “excelat” în ultimul an în a-şi dezamăgi pasagerii. 
 
De exemplu, personalul companiei Ryanair a intrat în grevă cauzând întârzieri sau anulări ale zborurilor, ulterior refuzând să plătească compensaţiile legale datorate pasagerilor, conform directivei europene în vigoare. De aici şi clasări slabe în AirHelp Score.
 
 
''AirHelp Score 2019 demonstrează că punctualitatea şi rapiditatea în rezolvarea reclamaţiilor pasagerilor este în strânsă legătură cu gradul sporit de satisfacţie al acestora. Trebuie să ţinem cont de faptul că astăzi avem un nou tip de călător: mai educat, din ce în ce mai conştient de nevoile şi drepturile sale şi mult mai capabil să aleagă între oferte nenumăraţilor transportatori aerieni. Această înseamnă că şi acei operatori care nu îşi pot menţine punctualitatea au şansa de a-şi păstra pasagerii oferind servicii bune după zbor. Studiul nostru arată că, în această piaţă extrem de competitivă, companiile aeriene care pun pasagerii pe primul loc câştigă încrederea acestora", a declarat Henrik Zillmer, directorul companiei şi co-fondatorul AirHelp.
 
Dintre cele 132 de aeroporturi analizate, pasagerii au beneficiat de cea mai bună experienţă în Aeroportul Internaţional Hamad, Aeroportul Internaţional Tokyo-Haneda şi Aeroportul Internaţional Atena. Acestea s-au clasat pe primele locuri încă de la primul AirHelp Score. Aeroportul Eindhoven, Aeroportul Internaţional Kuwait şi Aeroportul Portela din Lisabona s-au plasat pe ultimele 3 locuri în acest an. Toate au fost evaluate pe baza punctualităţii (60%), a calităţii serviciilor oferite (20%), respectiv opţiunilor de masă şi de cumpărături (20%).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: