Acţionarii Daily Mail ar putea lansa o ofertă de preluare a Yahoo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania mamă a tabloidului britanic Daily Mail este interesată de preluarea Yahoo şi se află în discuţii cu fonduri de investiţii în vederea lansării unei oferte, notează Wall Street Journal.

Daily Mail & General Trust este cel mai recent pretendent la preluarea Yahoo, existând alţi 40 de jucătorii importanţi de pe piaţă interesaţi de portalul web, printre care şi gigantul Google şi Microsoft. 

Persoane apropiate situaţiei au declarat că oferta de preluare ar putea avea două forme, notează Wall Street Journal.

În cadrul primei variante a ofertei de preluare a Yahoo, Daily Mail ar obţine activele de media şi ştiri, iar divizia de internet a Yahoo ar rămâne unui fond partener al companiei. A doua variantă posibilă ar fi preluarea de către un fond de investiţii a activelor din domeniul Internetului ale Yahoo şi formarea unei noi companii prin fuzionarea operaţiunilor de media şi ştiri cu activităţile online ale Daily Mail.

Preluarea activelor de media şi ştiri a Yahoo ar creşte semnificativ prezenţa Daily Mail  în Statele Unite ale Americii, unde, în 2012, compania a lansat o versiune online a site-ului britanic. După lansarea pe piaţa americană, tabloidul a intrat în topul celor mai citite publicaţii cu 66,7 milioane de unici în luna februarie, potrivit comScore Inc.

Totodată, după ce a renunţat la un plan de separare de grup a participaţiei la compania chineză de comerţ online Alibaba Group Holding, Yahoo a anunţat că va analiza alternativele strategice.

De asemenea, Yahoo a prelungit termenul de depunere a ofertelor până la 18 aprilie.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite