Acciza pentru sucurile cu zahăr, la un pas de adoptare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sucuri

Senatul a adoptat tacit proiectul care vizează introducerea unui proiect special pentru alimentele şi băuturile cu un conţinut ridicat de zahăr, decizia finală urmând să fie luată de Camera Deputaţilor.

Proiectul modifică, pe lângă Codul Fiscal, şi prevederile Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii cu privire la nivelul contribuţiilor pentru finanţarea cheltuielilor de sănătate. 

Astfel, persoanele juridice care produc, importă sau achiziţionează intracomunitar băuturi răcoritoare cu un conţinut ridicat de zaharuri libere vor contribui cu: - suma de 56 lei/ hectolitru produs, pentru băuturile răcoritoare cu un conţinut de zaharuri libere cuprins între 5-8 g/ 100 ml produs; - suma de 80 lei/ hectolitru produs, pentru băuturile răcoritoare cu un conţinut de zaharuri libere de peste 8 g /100 ml produs. 

De asemenea, persoanele juridice care realizează încasări din activităţi publicitare la produse de băuturi răcoritoare cu un conţinut de zaharuri libere de peste 5g/ 100 ml produs vor contribui cu o cotă de 12% din valoarea acestor încasări, după deducerea taxei pe valoarea adăugată. 

Iniţiatorul proiectului este senatorul USR Adrian Wiener, iar printre susţinătorii proiectului sunt lideri PSD, precum senatorii Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae, Niculae Bădălău sau Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, parlamentari ai ALDE, UDMR, precum şi ai PNL şi PMP.  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite