Acciza pe carburanţi devine realitate: ce preţuri găsim la pompă de astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unii români s-au grpbit sp ajungă în benzinării pe 31 martie: unele staţii au avut cele mai bune vânzări din ultimii 4 ani FOTO Mediafax
Unii români s-au grpbit sp ajungă în benzinării pe 31 martie: unele staţii au avut cele mai bune vânzări din ultimii 4 ani FOTO Mediafax

Preţul mediu la carburanţi cu o zi înainte de scumpire se ridica la valoarea de 5,9 lei pentru un litru de benzina şi de 6 lei pentru un litru de motorină, însă începand de marţi, 1 aprilie, ar putea creşte cu până la 40 de bani (7 eurocenţi plus TVA) pe litru, la 6,3 lei pentru un litru de benzină şi 6,4 pentru un litru de motorină.

Media preţurilor din reţeaua Rompetrol pe 1 aprilie este de 6,27 lei pe litru pentru benzină Efix şi de 6,34 lei pe litru pentru motorină Efix, au declarat reprezentanţii Rompetrol.

“Această creştere de preţ cu siguranţă va determina o scădere a consumului. E greu de anticipat cu cât, depinde şi de vreme. Probabil se va diminua consumul total cu 1%-2% apoi, suntem convinşi că se va reveni la un consum normal", declarau oficialii Rompetrol în cadrul unei conferinţe organizate în februarie anul acesta.

În cazul unei benzinării Petrom, preţul benzinei standard a crescut de la 5,83 lei la 6,23 lei pe litru. Preţul motorinei a crescut de la 5,99 lei pe litru la 6,29 lei pe litru.

Află pe wall-street.ro mai multe detalii

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite