A intrat în mormânt cu parola. Cum au rămas mai mulţi investitori în criptomonede fără 190 de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O companie canadiană de criptomonede spune că nu le mai poate da clienţilor circa 190 de milioane de dolari stocaţi în criptomonede după ce fondatorul, singurul care ştia parola de accesare a sistemului, a decedat, scrie CoinDesk.

Într-o mărturie la Curtea Supremă din Nova Scoţia, Jennifer Robertson, văduva fondatorului, a declarat că firma – QuadrigaCX – le datorează clienţilor săi circa 190 de milioane de dolari atât în criptomonede, cât şi în monede fiat.

Compania a depus o cerere de protecţie în faţa creditorilor, deoarece soţia fondatorului spune că nu poate accesa fondurile stocate în „depozit”, pentru că nu are parola iar singurul care o cunoştea era Gerald Cotten, fondatorul, care a murit, în decembrie, în India.

În timp ce soţia lui are acces la laptopul lui Cotten, ea spune că expertul tehnic recrutat de firmă nu a reuşit să spargă criptarea şi că Cotten nu a lăsat niciun dosar de afaceri.

QuadrigaCX a anunţat moartea lui Cotten la jumătatea lunii ianuarie, declarând că el a murit în data de 9 decembrie 2018 „din cauza complicaţiilor cauzate de boala Crohn, în timp ce călătorea în India, unde deschidea un orfelinat pentru a oferi un refugiu pentru copiii nevoiaşi”.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite