A fost majorat plafonul veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate cu 90%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Guvernul a adoptat, marţi, o Hotărâre de Guvern care prevede majorarea plafonului veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate cu 90%.

Actul normativ a fost adoptat în contextul creşterii valorii punctului de pensie de la 1 ianuarie.

„Este vorba de un plafon care va fi ridicat la 1.429 de lei pe lună, de la 1.299 de lei, cât era până la 1 ianuarie 2022”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, transmite News.ro.

Conform sursei citate, măsura a fost luată pentru a creşte accesul la medicamente compensate acordate, în ambulatoriu, pensionarilor cu venituri mici.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, la începutul şedinţei de Guvern că aproape jumătate de milion de pensionari riscau să piardă dreptul la compensarea medicamentelor odată cu majorarea de 10% a punctului de pensie începând cu 1 ianuarie.

„Vom creşte astăzi plafonul veniturilor până la care pensionarii vor beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor”, a spus Ciucă.

Potrivit acestuia, începând cu 1 ianuarie 2022, pensionarii cu venituri până la 1.429 de lei pe lună, inclusiv, vor beneficia de această măsură de sprijin

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite