Articol publicitar

6 locuri de muncă bine plătite ce nu necesită studii superioare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În general, a absolvi studii superioare echivalează cu a te specializa într-un anumit domeniu și a primi un salariu mai mare la angajare. Însă, piața muncii este diversificată, existând foarte multe cereri pentru joburi care nu necesită absolvirea unei facultăți.

image

Există chiar o cerere ridicată pentru astfel de joburi, pentru care puțini se încumetă să lucreze. De cele mai multe ori, pentru aceste locuri de muncă se oferă salarii mai mari decât media pe țară.

Iată câteva exemple de joburi bine plătite, pentru care nu este nevoie să termini studii superioare:

1) Cosmetician

Prin absolvirea unui curs de cosmetică îți poți transforma pasiunea în meserie și deveni un specialist într-un domeniu cu mare căutare. Posibilitățile de angajare pentru acest post sunt saloanele de cosmetică, manichiură, pedichiură, centrele SPA sau hotelurile ce includ servicii de cosmetică sau de SPA.

2) Maseur

Un alt job care nu necesită absolvirea unei facultăți, ci doar a unui curs, este cel de maseur. Poți deveni specialist într-un domeniu ce aduce beneficii tot mai multor persoane, care se confruntă cu stresul zilnic, îmbunătățindu-le sănătatea fizică și psihică. Variantele de angajare sunt în primul rând saloanele private de masaj (putându-ți deschide și tu unul), dar și centrele specializate în wellness.

3) Însoțitor de zbor

Pentru a deveni stewardesă sau însoțitor de zbor este necesară obținerea un atestat în acest domeniu sau absolvirea unor cursuri la academii de aviație asociate unor companii aeriene low-cost. Printre exigențele unei astfel de post se numără: cunoașterea foarte bună a limbii engleze, capacitatea de a găsi rapid soluții în anumite situații sau abilități de comunicare dezvoltate.

De cele mai multe ori absolvirea unui astfel de curs este urmată de angajarea pentru compania aeriană low-cost care îl organizează.

4) Fotograf

Dacă îți place să fotografiezi oameni și locuri, atunci poți urma un curs de fotografie pentru a cunoaște tainele acestei arte. În urma absolvirii cursului îți poți transforma pasiunea în meserie, devenind fotograf de nuntă, de evenimente sau pentru diferite publicații online.

5) Frizer / Stilist

A lucra pentru un salon de coafură sau pentru o frizerie modernă poate fi un job bănos, mai ales că nu vei duce lipsă de clienți, indiferent dacă sunt femei sau bărbați. Pentru a ajunge stilist sau frizer, este nevoie să faci un curs de specialitate, pentru a învăța secretele acestei meserii. Poți să capeți apoi experiență și să te specializezi în cadrul unui salon.

6) Bucătar / cofetar

Dacă ai o pasiune pentru arta de a găti mâncăruri sau dulciuri, atunci poți urma diferite cursuri de bucătar sau de cofetar. Te vei putea angaja inițial ca ajutor de bucătar în baruri, restaurante sau hoteluri. Cu timpul, te poți specializa pe anumite nișe. La un moment dat, poți chiar să-ți deschizi propriul local. Este o meserie foarte căutată și destul de bine plătită, deși cere mult efort.

Pe lângă exemplele menționate, mai există și alte joburi ce nu necesită studii superioare, ci doar absolvirea unor cursuri de specializare și nu în ultimul rând, voință și îndrăzneală.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite