1.100 de zboruri și sute de mii de pasageri, afectați de greva personalului de pe aeroporturile germane

0
Publicat:

Peste 1.100 de zboruri de pe 11 aeroporturi din Germania sunt anulate sau întârziate, joi, din cauza grevei personalului de securitate, a avertizat Asociaţia aeroporturilor comerciale germane (ADV).

Tabel cu zboruri anulate dintr-un aeroport
Peste 1.100 de zboruri sunt anulate joi din cauza grevei personalului de pe aeroporturile din German

De asemenea, aproximativ 200.000 de pasageri vor fi afectaţi de întârzieri sau anularea curselor pe perioada celor 24 de ore de grevă, a precizat ADV.

Angajaţii de la firmele private de securitate care lucrează pe 11 mari aeroporturi din Germania au fost chemaţi să intre în grevă de către sindicatul Verdi, în încercarea de a creşte presiunile la adresa Guvernului în cursul negocierilor salariale.

Aeroporturile afectate sunt cele de la Frankfurt, Hamburg, Bremen, Berlin, Leipzig, Düsseldorf, Koln, Hanover, Stuttgart, Erfurt şi Dresda.

Compania aeriană germană Lufthansa a precizat că intenţionează să opereze cea mai mare parte a zborurilor sale pe distanţe lungi programate pentru ziua de joi, chiar şi la hub-ul său important de la Frankfurt. Aeroportul de la Munchen, unde este al doilea mare hub al Lufthansa, nu ar urma să fie afectat de grevă iar compania se aşteaptă ca operaţiunile să se deruleze fără probleme.

Lufthansa a precizat că pasagerii pentru zborurile în interiorul Germaniei pot să îşi schimbe biletul de avion pentru o călătorie cu trenul, indiferent dacă zborul lor va fi anulat sau nu. 

Tarom și-a anunțat pasagerii că pot reprograma zborurile

Asemenea altor companii aeriene și a pasagerilor acestora și TAROM, alături de călătorii săi de pe zborurile mai sus menționate, îți va recalibra cursele pe fundalul grevelor declanșate în Germania. Deși situația generată este independentă de activitatea sau voința operatorul aerian național, TAROM cere scuze tuturor pasagerilor potențial afectați și ia deja măsuri care să îi protejeze.

Compania a demarat acțiunile pentru a micșora pe cât posibil impactul pe care această situație l-ar putea avea în planul de călătorie al pasagerilor respectivelor zboruri. Aceștia vor putea alege reprogramarea pe cursele TAROM RO301 / RO 302 din 02 februarie 2024 (a doua zi după grevă) sau vor putea alege să primească rambursarea valorii biletelor de zbor.

Pasagerii aflați în această circumstanță sunt rugați, astfel, să se adreseze Call centerului TAROM și să apeleze oricare din numerele de telefon: (004) 021 9978, (004) 0800 500 131 (TelVerde) sau (004) 0371 529 000 pentru a alege dintre variantele identificate, același tip de informație îl pot comunica inclusiv prin email la adresa contact@tarom.ro, respectiv rezervari@tarom.ro sau agenției emitente.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite