10,3 milioane de lei, cererile de plată aprobate de FGA în cazul City Insurance

0
0
city insurance

Fondul de garantare a asiguraţilor (FGA) a aprobat 2.152 cereri de plată depuse de creditorii de asigurare ai City Insurance, în cuantum de 10,3 milioane de lei, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

“Până la data de 17.12.2021, Fondul de Garantare a Asiguraţilor a aprobat un număr de 2.152 cereri de plată, depuse de creditorii de asigurare ai City Insurance, în cuantum de 10,3 milioane de lei”, se menţionează în comunicat.

Decizia ASF privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii de asigurare – reasigurare City Insurance, constatarea stării de insolvenţă şi promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva acesteia a fost publicată pe 27 septembrie, în Monitorul Oficial.

Până la data de 9 decembrie, Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a soluţionat peste 1.450 de dosare de daună în cazul City Insurance, valoarea acestora fiind de peste 4,65 milioane de lei, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

„Până la data de 9 decembrie 2021 au fost efectuate plăţi pentru un număr de 1.003 cereri de plată, în sumă de 2.268.736,40 lei. O nouă plată a fost efectuată pe data de 10 decembrie 2021, în cuantum de cca. 2.384.000 lei, pentru cca. 450 cereri de plată. Până în prezent, au fost soluţionate peste 1.450 de dosare de daună.", a anunţat marţi ASF.

Potrivit sursei citate, la acest moment, FGA soluţionează în medie aproximativ 200 de dosare pe zi. 

Structura personalului FGA va fi însă permanent modificată, astfel încât să permită îndeplinirea atribuţiilor prevăzute de legislaţie, respectiv constatarea daunelor în baza cererilor depuse de păgubiţi, instrumentarea şi plata despăgubirilor într-un termen rezonabil.

Ulterior avizării de către direcţiile de specialitate, cererile de plată se supun aprobării Comisiei Speciale, constituită conform legii în cadrul FGA. Comisia Specială se întruneşte ori de câte ori este nevoie, plăţile fiind efectuate în zilele imediat următoare aprobării.

FGA a deschis circa 8.845 de dosare, pe baza cererilor de deschidere dosare daună depuse de păgubiţii City Insurance.

City Insurance S.A. este principalul asigurător românesc, cu o cotă de piaţă de 17%. A fost înfiinţată în anul 1998 de către un grup de investitori şi are sediul central în Bucureşti. Societatea are 400 de angajaţi şi 42 de birouri şi filiale, oferind o gamă largă de asigurări generale. 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite