O bursa pentru papusari

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale si UNIMA Romania anunta instituirea unei burse destinata sprijinirii tinerilor artisti care studiaza in invatamantul superior


Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale si UNIMA Romania anunta instituirea unei burse destinata sprijinirii tinerilor artisti care studiaza in invatamantul superior in domeniul artei teatrului de papusi, marionete si animatie. Aceasta bursa este un omagiu fata de inaltul profesionalism al teatrului de papusi romanesc, din partea domnului Cristian Saileanu, care domiciliaza in SUA, si este prima bursa acordata de catre o persoana particulara unui student din tara noastra. In anul 2003, bursa a fost acordata studentilor Lucian Orbean si Mihaela Dunga, de la Sectia Papusi/Marionete a UNATC. Bursa poarta numele marii artiste marionetiste care a fost Antigona Papazicopol, care a activat la Teatrul Tandarica de la intemeierea sa (in 1945, de catre Lucia Calomeri si Elena Patrascanu, cu sprijinul Fundatiei Regele Mihai I) si pana la pensionare, realizand roluri memorabile in spectacole de referinta ale acestui teatru (Umor pe sfori - regia Margareta Niculescu, Micul print - regia Radu Penciulescu etc.).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: