Trei grei Humanitas vorbesc despre inumanitate

Trei grei
Humanitas vorbesc despre inumanitate

Afişul manifestării din această seară de la Librăria Humanitas Cişmigiu

În seara de miercuri, 3 februarie, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, are loc o întâlnire inedită: trei autori Humanitas – Mircea Cărtărescu, Dan C. Mihăilescu şi Radu Paraschivescu – vorbesc despre o apariţie recentă a editurii, „Marea carte a inumanităţii. O istorie a ororilor în 100 de episoade“. Este posibil ca o impresionantă postare pe facebook a lui Cărtărescu, de la sfârşitul anului trecut, să fi dat ideea acestei întâlniri în trei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Editura Humanitas vă invită miercuri, 3 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la o fascinantă dezbatere cu Mircea Cărtărescu, Dan C. Mihăilescu şi Radu Paraschivescu despre „Marea carte a inumanităţii. O istorie a ororilor în 100 de episoade“ de Matthew White, recent apărută la Editura Humanitas, în colecţia Istorie. Dezbaterea va fi moderată de Dan Flonta.


„Cartea asta mi-a schimbat ideile despre om şi istorie. E vorba despre jumătate de miliard de oameni pieriţi de mâna omului în ultimele două milenii şi ceva. Noi, cei care n-am trecut printr-un război, suntem privilegiaţii absoluţi ai umanităţii. O carte care merită şi trebuie citită.“ – Mircea Cărtărescu

Deşi are în spate un efort enorm de documentare, cartea nu sacrifică fluenţa naraţiunii pe altarul discursului academic. Mathew White ştie să povestească despre oameni şi locuri şi să ofere statistici fără să rămână împotmolit în ele. Nu ţine predici, ci lasă faptele să vorbească şi se mărgineşte să condamne barbaria cu armele ironiei, de vreme ce inumanitatea, leitmotivul acestei istorii a umanităţii, transpare de la sine.

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervări la numărul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de e-mail cismigiu@humanitas.ro, în limita celor 80 de locuri disponibile, pânâ la data de 3 februarie, ora 18.30.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările