O ilustraţie „indecentă“ publicată de Cărtureşti a iscat o controversă. Librăria a reacţionat pe măsură FOTO

O ilustraţie „indecentă“ publicată de Cărtureşti a iscat o controversă. Librăria a reacţionat pe măsură FOTO

Ilustraţie Cărtureşti FOTO Facebook Cărtureşti

O postare pe pagina de Facebook Cărtureşti a iscat o mică controversă pe reţeaua de socializare, după ce mai mulţi cititori au atras atenţia asupra unei ilustraţii considerate „indecentă“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 10 iunie, Cărtureşti dădea startul campaniei cu reduceri „Cărţi de citit în tihnă“ şi a publicat în acest context o ilustraţie pe pagina de Facebook dedicată lanţului de librării. 

Imaginea arată o femeie care citeşte „în tihnă“ pe o canapea, înconjurată de cărţi. În cadru apare şi o pisică. Câteva persoane au atras atenţia asupra faptului că femeia din ilustraţie pare dezbrăcată. Mai în glumă, mai în serios, postarea a stârnit o mică dezbatere cu privire la ce poartă de fapt cititoarea din imagine: colanţi, şosete sau nimic? 
 
Pentru a nu-i lăsa pe cititori nedumeriţi, dar şi pentru a-i „calma“ pe pudibonzi, responsabilii cu social media au schimbat grafica şi i-au pus fetei pantaloni scurţi. Dar au şi plusat, îmbrăcând până şi pisica.  
 
 
„După cum spunea Mark Twain: Haina îl face pe om. Oamenii dezbrăcaţi nu au aproape nicio influenţă în societate. Ne-am simţit obligaţi să revenim cu grafica“, a fost mesajul transmis de Cărtureşti. 
 
Image may contain: text that says 'Cărţi de citit în tihnă cu până la -25% cărtureşti.ro'
 

„Vă mai amintiţi de almost-ministrul-sănătăţii crucificat pentru că arăta bine în chiloţi? Ei bine, puriştii cercetează în prezent şi cantitatea de piele «descoperită» din ilustraţii. Anyway, awesome comeback Cărtureşti“, a scris pe Facebook Alexa Florescu. 

„I-au scos şosetele şi i-au pus victorian panties. Inadmisibil. Cine stă fără şosete?“, glumeşte o altă persoană. 

„PS: Pisica e topless! Păi aşa educăm tânăra generaţie? Unde o s-ajungem???“, se arată într-un alt comentariu. 

„Dacă ne strângem mai mulţi în jurul acestei dileme, o putem ridica la nivelul celebrei probleme cu rochia albastră sau aurie. Dar am reţinut feedbackul vostru pe grafică, vom avea mai multă grijă cu garderoba personajelor data viitoare. Semnează echipa Cărtureşti, îmbrăcată complet“. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările