Miercuri, 10 iunie, „Adevărul“ îţi readuce „Căderea Constantinopolelui“ - set 3 volume

Miercuri, 10 iunie, „Adevărul“ îţi readuce „Căderea Constantinopolelui“ - set 3 volume

Începând de miercuri, 10 iunie, Adevărul readuce cititorilor cel mai iubit titlu Vintilă Corbul: Căderea Constantinopolelui – set de 3 volume, la un pret imbatabil. Pachetul ziar şi set va costa numai 24,99 lei şi se va putea găsi la chioşcuri timp de două săptămâni de la data apariţiei, în limita stocului disponibil.

Căderea Constantinopolelui este un roman bine scris şi bine documentat, acesta fiind şi numele sub care e cunoscută cucerirea capitalei Imperiului Bizantin de forţele Imperiului Otoman, sub comanda sultanului Mehmed al II-lea. Căderea Constantinopolului a însemnat nu numai sfârşitul Imperiului Roman de Răsărit şi moartea ultimului împărat bizantin, Constantin al XI-lea, dar şi o victorie strategică de o importanţă crucială pentru cucerirea estului mediteranean şi al Balcanilor de către otomani. (Goodreads)

Căderea Constantinopolului este creaţia cu cel mai mare succes al lui Vintilă Corbul şi, totodată, cea mai vândută carte din beletristica românească, numai la primul tiraj având vânzări de 192.000 de exemplare. A fost editată în franceză, greacă, arabă, iar în Franţa a fost difuzată şi sub formă de teatru radiofonic. (Wikipedia)

Mai multe despre autor: A scris, împreună cu Eugen Burada, scenariile filmelor Un comisar acuză (1974), Revanşa (1978), Nea Mărin miliardar (1979) şi Duelul (1981) - filme regizate de Sergiu Nicolaescu. Un clasament realizat de Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România arată că „Nea Mărin miliardar“ este cel mai vizionat film românesc din toate timpurile. Pelicula a fost vizionată de nu mai puţin de 14,6 milioane de români şi are, de departe, cea mai mare cotă de popularitate în rândul telespectatorilor ultimelor două generaţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: