Editura Nemira ocupă două locuri importante în topul celor mai vândute cărţi ale anului 2016 realizat de Amazon

Editura Nemira ocupă două locuri importante în topul celor mai vândute cărţi
ale anului 2016 realizat de Amazon

Cele două cărţi apărute la Nemira

Bestsellerul neurochirurgului Paul Kalanithi “Cu ultima suflare” ocupă locul al doilea în clasament, primul fiind deţinut de “Harry Potter and the Cursed Child”, scris de J.K. Rowling în colaborare cu Jack Thorne şi John Tiffany.

“Cu ultima suflare” prezintă povestea medicului Paul Kalanithi care la treizeci şi şase de ani, a descoperit că suferă de cancer la plămâni. A fost începutul unei schimbări tragice: medicul care tratează pacienţi în fază terminală s-a transformat într-un pacient care se luptă să trăiască. Iar viitorul pe care şi-l imagina împreună cu soţia s-a evaporat. Cu ultima suflare este cronica transformării sale dintr-un naiv student la Medicină, care se întreabă ce înseamnă o viaţă plină de sens, în neurochirurg, în pacient şi într-un tată care trebuie să-şi înfrunte propria moarte. De ce merită trăită viaţa? Ce faci când viitorul rămâne un etern prezent? Ce înseamnă să ai un copil când nu mai ai şansă la viaţă? Iată câteva dintre întrebările la care autorul acestei mărturii profund emoţionante caută răspuns. Cartea lui Paul Kalanithi este o meditaţie de neuitat despre înfruntarea morţii şi un elogiu al vieţii.

Pe locul 12 în topul cunoscutului site se află cartea “Înainte de cădere”, scrisă de scenaristul şi creatorul serialului “Fargo”, Noah Hawley oferind deja drepturile de ecranizare celor de la Sony Pictures, urmând ca tot acesta să scrie şi scenariul viitoarei pelicule.

Povestea incepe într-o seară ceţoasă de vară, în care unsprezece oameni se îmbarcă într-un avion cu destinaţia New York. Peste şaisprezece minute, se întâmplă catastrofa: aeronava se prăbuşeşte în ocean. Singurii supravieţuitori sunt un pictor şi un băieţel de patru ani, dintr-o familie de bogătaşi. Înainte de cădere plonjează în vieţile pasagerilor dispăruţi. Coincidenţe ciudate indică o conspiraţie. A fost voia destinului să dispară atâţia oameni influenţi? Sau a fost o mână criminală? Autorităţile vor să afle adevărul, iar cei care au supravieţuit devin protagoniştii unei relaţii de o mare fragilitate, într-un roman uimitor, care vorbeşte despre soartă şi mai ales despre legăturile dintre oameni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările