Actorul Valentin Uritescu lansează „Să ai grijă de cel bun din tine” la Librăria Humanitas de la Cişmigiu

Actorul Valentin Uritescu lansează „Să ai grijă de cel bun din tine” la Librăria Humanitas de la Cişmigiu

Valentin Uritescu, actor la Teatrul Naţional "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti     FOTO Cotidianul

Valentin Uritescu (72 de ani) lansează cea de-a doua carte, „Să ai grijă de cel bun din tine Amintiri”, miercuri, 3 iulie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. La eveniment va participa şi scriitorul Radu Paraschivescu, iar dezbaterea va fi urmată de o sesiune de autografe.

După lansarea de la Bookfest (29 mai - 2 iunie), artistul a vorbit despre carte şi la Casa de Cultură din oraşul Cugir, judeţul Alba, oraş situat în apropierea locului natal, Vinerea, sat despre care actorul a scris în ambele cărţi publicate la Editura Humanitas: „Să ai grijă de cel bun din tine”, respectiv “Aşa sunt eu, prost” (2011).
 
Uritescu le-a spus cititorilor că doar acolo se poate regăsi: 
 
„La mine, acolo la Vinerea, este aşa: biserica (superbă, înaltă ca o catedrală), casa lui Remus Herlea, apoi e casa noastră. Într-o seară, stăteam în curtea pavată cu dale de piatră, în liniştea aceea dumnezeiască, sub părul din faţa casei şi mă uitam la biserică. Doar zgomotele firii îmi aminteau că sunt pe pământ: se auzea râsul unui vecin, o vacă mugea, un câine lătra în depărtare, poc!, mai cădea un măr, cucuveaua se tânguia pe acoperişul bisericii”
Valentin Uritescu, citat de Cugir24
 
Valetin Uritescu, născut pe 4 iunie 1941, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti în 1963, la clasa profesorului Constantin Moruzan. A fost răsplătit cu mai multe premii: în teatru, cu Premiul Special al Juriului la Festivalul Tineretului (1978) pentru rolul Giles Overreach din „Răfuiala” de Philip Massinger; în film, cu premii de interpretare pentru rolurile din „Noi, cei din linia întâi”, „Rămânerea”, „Domnişoara Aurica”, „Turnul din Pisa” şi „A unsprezecea poruncă”.
 
Pe 26 şi 27 iunuie, au mai avut loc două evenimente de lansare a volumului „Să ai grijă de cel bun din tine” la Librările Humanitas din Alba Iulia şi din Cluj. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările