Tablou pictat de o româncă din Braşov, vândut în moneda virtuală Bitcoin

Tablou pictat de o româncă din Braşov, vândut în moneda virtuală Bitcoin

Un colecţionar de artă din Hong Kong a cumpărat de curând lucrarea Ştefaniei Nistoreanu intitulată „Cryptsy". Cei doi Bitcoin echivalează cu aproximativ 4.500 de dolari. Vânzarea reprezintă nu doar o premieră în România, ci şi un eveniment pe piaţa de artă internaţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ştefania Nistoreanu este prima artistă din România care a vândut un tablou în moneda virtuală Bitcoin. Pictura sa „Cryptsy”, realizată în 2014, a fost expusă spre vânzare pe platforma online BitPremier, unde a fost remarcată recent de un cumpărător din Hong Kong. Acesta a considerat că face o bună investiţie adăugându-şi la colecţie lucrarea, având în vedere popularitatea ei în rândul celor pasionaţi de criptografie şi criptoartă.
 
Vânzarea s-a făcut rapid şi uşor, printr-un transfer aproape instantaneu al „monedei viitorului”, Bitcoin, care, la momentul tranzacţiei, urcase la valoarea de aproximativ 2,250 de dolari. (…) Achiziţionarea unei opere de artă în Bitcoin demonstrează că această modalitate de plată a devenit, fără îndoială, o normalitate. Nu mai există nesiguranţa şi neîncrederea de la început, pentru că s-a dovedit buna şi uşoara utilizare a acestei monede. Ea este o alternativă reală de resurse, care, împreună cu inovaţii din alte domenii, nu va ştirbi cu nimic umanitatea pură pentru care pledez în arta mea. Dimpotrivă, oferă şansele unei civilizaţii superioare, în care natura şi umanitatea vor fi celebrate”, a declarat Ştefania Nistoreanu despre lucrarea ei, care va ajunge curând în Hong Kong.
 
 
Pictura vândută - „Cryptsy - Cryptocurrency Market” - este realizată în ulei şi foiţă de aur pe pânză, la o dimensiune de 50x70 de centimetri, a devenit în ultimii ani o imagine reprezentativă în domeniul cryptoartei, alături de o altă pictură a Ştefaniei, intitulată chiar „Bitcoin”. 
 
Bitcoin este prima şi cea mai valoroasă dintre monedele digitale, care, în ultimii ani, au devenit cunoscute sub numele de cryptocurrency (criptomonede sau criptovalută). Spre deosebire de alte monede, Bitcoin nu se tipăreşte, ci este stocată electronic, iar utilizarea ei este facilă şi liberă, nefiind controlată de o instituţie bancară. 
Ştefania Nistoreanu are 35 de ani. Pictează de la 13 ani şi a absolvit un liceu de arte şi o universitate în acelaşi domeniu, cu specializarea în Artă Monumentală Bizantină. A expus în mai multe oraşe din ţară, precum şi în Luxemburg, Austria şi Ungaria. Pictoriţa trăieşte la Braşov.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: