Soprana Angela Gheorghiu va susţine un concert caritabil pentru muzicienii de la Metropolitan Opera VIDEO

Soprana Angela Gheorghiu va susţine un concert caritabil pentru muzicienii de la Metropolitan Opera VIDEO

Soprana Angela Gheorghiu îşi va împrumuta vocea pentru a apăra cauza muzicienilor de la Metropolitan Opera din New York, privaţi de salarii după anularea spectacolelor lor din cauza pandemiei, potrivit Le Figaro.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Pe 21 februarie, datorită miracolelor tehnologiei, voi interpreta pentru voi "Song to the Moon" (Rusalka) de Antonin Dvořák, şi "Tatăl nostru" al compozitorului român Anton Pann", a scris ea duminică pe contul său de Facebook.

Considerată drept una dintre cele mai mari voci ale scenei lirice, Angela Gheorghiu, 55 de ani, va cânta la Bucureşti, alături de pianistul Alexandru Petrovici, şi va fi acompaniată de la New York de orchestra Met. 

Biletele pentru acest recital, care va putea fi urmărit online, au fost puse în vânzare la preţul de 15 dolari (12,5 euro).

"Încasările vor merge la peste 150 de muzicieni ai Met aflaţi în dificultate", a precizat ea, subliniind că toţi cei implicaţi în această "cauză specială" vor lucra benevol.

"Încasările vor merge la peste 150 de muzicieni ai Met aflaţi în dificultate", a adăugat artista, precizând că toate persoanele implicate în această "cauză specială" vor lucra benevol. 

Recitalul va avea loc la Ateneul Român, eleganta sală de concerte din Bucureşti, construită de arhitectul francez Albert Galleron şi inaugurată în 1888. Angela Gheorghiu a cântat prima dată aici la vârsta de 17 ani. 

Managerul general al Met, Peter Gelb, a declarat în septembrie pentru AFP că instituţia sa trece prin "cea mai dificilă perioadă" din cei 137 de ani de existenţă.

Ultimele opt săptămâni din stagiunea 2019-20 şi următoarea au fost anulate, ceea ce înseamnă pierderi de 154 de milioane de dolari.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările