Muralul lui Banksy desprins din zidul unui magazin din Suffolk ar fi fost vândut în privat

Muralul lui Banksy desprins din zidul unui magazin din Suffolk ar fi fost vândut în privat

FOTO: BBC

Un mural semnat Banksy desprins din zidul unui fost magazin din Suffolk ar fi fost vândut în privat, scrie BBC. Lucrarea, care reprezintă un copil cu o lopată, a apărut în Lowestoft, Suffolk, în august şi a fost îndepărtat din zid în noiembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Casa Julien's Auctions din California, care a anunţat că urma să o vândă în SUA, a afirmat că proprietarul „a vândut-o în privat”. 

Muralul a făcut iniţial parte dintr-o lucrare mai amplă ce cuprindea şi un castel de nisip şi plăci scoase din pavaj lângă un fost magazin de electrice din London Road North.

A fost una dintre cele 10 piese create în Norfolk şi Suffolk de artistul stradal în timpul verii ca parte a serie Great British Spraycation.

Cumpărătorul şi suma pentru care a fost vândută opera de artă nu au fost dezvăluite, dar Julien's Auctions a spus iniţial că „ar putea fi adjudecată între 200.000 şi 400.000 de dolari, dar cerul este limita în privinţa valorii actuale a lui Banksy”. 

Clădirea pe care se afla lucrarea era scoasă la vânzare pentru 300.000 de lire sterline, dar a fost relistată pentru 500.000 de lire sterline după ce Banksy a confirmat că desenul este al său.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările