Luni, pe 19 septembrie, va avea loc finala la vioară în cadrul Concursului Enescu. Finaliştii au fost desemnaţi

Luni, pe 19 septembrie, va avea loc finala la vioară în cadrul Concursului Enescu. Finaliştii au fost desemnaţi

Luni, pe 19 septembrie, se desfăşoara finala de vioară la Concursul "George Enescu"

Un violonist din Kazahstan şi doi sud-coreeni sunt finaliştii Secţiunii Vioară a Concursului Enescu 2016. Urmează o Finală cu concerte de Ceaikovski şi Beethoven.

Ştiri pe aceeaşi temă

Erzhan Kulibaev (Kazahstan), Gyehee Kim (Coreea de Sud) şi Donghyun Kim (Coreea de Sud) s-au calificat în Finala Secţiunii de Vioară a Concursului Internaţional George Enescu 2016. Rezultatele au fost anunţate sâmbătă seară de juriul de specialitate format din Pierre Amoyal (preşedintele juriului), Remus Azoiţei, Florin Croitoru, Mikhail Kopelman, Silvia Marcovici, Mihaela Martin, Eduard Schmieder şi Miczyslaw Szlezer.

Publicul va putea asculta în Finala Secţiunii Vioară care are loc luni, pe 19 septembrie la Ateneul Român, de la ora 19.00, trei concerte cu orchestră interpretate de cei trei finalişti ai Secţiunii: Ceaikovski – Concertul pentru vioară în Re Major op. 35 în interpretarea violinistului Erzhan Kulibaev, Ceaikovski – Concertul pentru vioară în Re  Major op. 35 în interpretarea tinerei violiniste Gyehee Kim şi Beethoven – Concertul pentru vioară în Re Major op. 61 în interpretarea tânărului Donghyun Kim. La pupitrul Orchestrei Filarmonicii George Enescu se va afla dirijorul Christoph Poppen.

Biletele pentru Finala de Vioară a Concursului Enescu 2016 s-au epuizat. Publicul care nu a reuşit să achiziţioneze bilete în sala de concert va putea urmări Finala în transmisie live pe un ecran mare în faţa Ateneului, pe www.festivalenescu.ro şi pe Medici.tv.

Erzhan Kulibaev (Kazakhstan) are 29 de ani. A urmat studiile la Madrid. A susţinut concerte şi recitaluri în calitate de solist cu orchestre precum Polish Chamber Philharmonic şi Poznan Philharmonic Orchestra.
Gyehee Kim (Coreea de Sud) are 23 de ani şi studiază la Seoul National University. De-a lungul timpului a concertat alături de ansambluri orchestrale precum Russian Symphony, Torun Symphony, Gnessin Academy of Music şi Bulgaria Pleven Philharmonic.
Donghyun Kim (Coreea de Sud) are 16 ani şi este cel mai tânăr concurent înscris la Secţiunea Vioară. Studiază la Universitatea Naţională de Arte din Coreea. A evoluat ca solist în compania unor orchestre precum Incheon Philharmonic Orchestra şi Suwon Philharmonic Orchestra.
Între 3 şi 25 septembrie, 196 de tineri artişti de pe tot globul vin la Bucureşti să-şi trăiască visul de a deveni mari muzicieni ai lumii, în cadrul ediţiei 2016 a Concursului Internaţional George Enescu. Premiile sunt în valoare totală de 115.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, precum şi premii speciale şi oportunităţi de promovare internaţională.
Desfăşurat într-un nou concept, la ediţia 2016, Concursul Enescu aduce pe aceeaşi scenă şi artişti consacraţi - membri ai juriului, laureaţi din anii anteriori care şi-au dezvoltat o carieră internaţională, precum şi câştigătorii competiţiei din 2014, care vor susţine recitaluri extraordinare. În egală măsură, Concursul Enescu 2016 implică publicul prin intemediul unei aplicaţii inedite, care permite utilizatorilor să-şi înscrie propriul vis de viaţă pe site-ul Concursului şi Festivalului. Recitalurile şi concertele cu orchestră din cadrul Concursului Enescu 2016 sunt transmise live în România, pe www.festivalenescu.ro şi pe un ecran în faţa Ateneului Român, precum şi în întreaga lume, de către postul de muzică clasică online Medici TV.
“Visez fără încetare. Cât exist, vreau să cânt” - sunt cuvintele lui George Enescu, pe care ediţia 2016 a Concursului Enescu le readuce în lumină, printr-o provocare pe care o lansează atât tinerilor artişti, cât şi publicului: “Trăieşte-ţi visul!”. Suntem suma visurilor noastre, ca indivizi şi ca societate. Concursul Enescu 2016 invită la o recunoaştere şi celebrare a visurilor care ne duc mai departe, din perspectiva tinerilor artişti selectionaţi care intră în competiţie, precum şi din perspectiva publicului care vine să îi susţină în sala Ateneului Român.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: