Industria spectacolelor: „măsurile de relaxare” din acest domeniu sunt mai aspre decât restricţiile

Industria spectacolelor: „măsurile de relaxare” din acest domeniu sunt mai aspre decât restricţiile

Foto Unsplash.com

Industria spectacolelor susţine că „măsurile de relaxare pentru sectorul cultural, anunţate de autorităţi în 14 mai , înseamnă de fapt, norme restrictive de desfăşurare a evenimentelor”. Operatorii culturali acuză tratamentul discriminatoriu faţă de alte sectoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asociaţiile precizează într-un comunicat de presă, că nu înteleg de ce rata de infectare la nivel de judeţ/localitate de peste 3/1000 este considerată în continuare un criteriu de interzicere a tuturor evenimentelor.

Ei spun că, conform normelor comunicate, persoanele care participă la spectacole o fac pe baza unui certificat medical, cu vaccin sau test, deci nu pot transmite virusul.

Totodată, aceştia reclamă faptul că, pentru organizarea spectacolelor, ţinta de vaccinare este stabilită la nivel naţional, deşi în multe oraşe rata de vaccinare este mult peste media naţională.

„Nu înţelegem de ce evenimentele culturale în spaţii închise sunt limitate la teatre şi instituţii de cultură (adică cele ale Statului) când, de mai bine de 30 de ani mediul privat organizează evenimente în locaţii alternative, de la săli de sport la hangare, ţara neavând o infrastructură decentă sau suficientă pentru cererea existentă”, arată asociaţiile semnatare.

„Nu înţelegem de ce România alege să fie din nou o ţară în care muzica se aude doar la nunţi, în mall-uri şi în pauzele meciurilor de pe stadioanele care pot fi umplute până la 25% din capacitate”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările