Dirijorul Jonathan Berman şi pianistul Daniel Ciobanu, într-un concert cu public pe scena Ateneului Român

Dirijorul Jonathan Berman şi pianistul Daniel Ciobanu, într-un concert cu public pe scena Ateneului Român

Dirijorul Jonathan Berman şi pianistul Daniel Ciobanu, într-un concert cu public pe scena Ateneului Român

Filarmonica „George Enescu” organizează, pe 4 şi 5 noiembrie, de la ora 19.00, un concert simfonic condus de dirijorul britanic Jonathan Berman, cu participarea publicului în proporţie de 30% din capacitatea Sălii Mari a Ateneului Român. În ipostaza de solist va apărea Daniel Ciobanu, primul artist în rezidenţă al Filarmonicii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Daniel Ciobanu va interpreta, la noul pian Steinway al instituţiei, Eclogue pentru pian şi orchestră de coarde de Gerald Finzi şi Andante spianato şi Marea poloneză, op. 22 de Frédéric Chopin. În deschidere, orchestra va prezenta Elegia minacciosa a compozitorului român Dan Dediu, în timp ce în partea a doua a concertului va fi interpretată  Simfonia nr. 5, în si bemol major, D 485 de Franz Schubert.

„Mă bucur enorm că s-au reluat concertele din stagiunea Filarmonicii George Enescu si că e posibil ca noi, muzicienii, să rezonăm cu un public prezent în sală, nu în faţa ecranelor.  Programul propus de această dată în cadrul rezidenţei mele la Filarmonică vine după o serie de schimbări neprevăzute, îndeosebi după impunerea, din cauza restricţiilor pandemice, a unui număr redus de membri ai orchestrei pe scenă. Aşadar, voi apărea în prima parte cu piesa Eclogue, scrisă de britanicul Gerald Finzi, o lucrare încântătoare pentru pian şi orchestra de coarde, care aduce în prim-plan starea fragilă în care ne aflăm cu toţii în faţa naturii ce îşi continuă cursul în ciuda oamenilor forţaţi să rămână încuiaţi în coliviile personale. Atunci când vom depăşi acest episod furtunos al pandemiei, ne vom reaminti, poate, că suntem nişte oaspeţi temporari şi nu nişte stăpâni ai naturii înconjurătoare”, apreciază pianistul Daniel Ciobanu. 

„Următoarea lucrare din program, Andante spianato şi Marea Poloneză de Frédéric Chopin este strălucitoare, compusă cu un spirit tânăr, la vârsta de 26 de ani, de marele compozitor polonez. După seninătatea şi absolutul regăsite în simplitatea Andante-ului, Poloneza ne invită la dans şi manifestă bucuria de a trăi viaţa din plin, păstrându-ne o anumită eleganţă atât exterioară, cât şi interioară. Aştept cu drag publicul să se alăture acestui traseu spiritual, care ne deschide prin ipostaze diferite  un orizont mai optimist spre următoarea perioadă”, subliniază primul artist în rezidenţă al Filarmonicii.

Preţurile biletelor sunt: Categoria I: 110 lei; Categoria II: 100 lei. 

Pentru a evita aglomeraţia şi formarea de grupuri, accesul se face cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român, program: marţi - vineri 12:00 - 19:00. Plata doar în numerar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările