Corina Şuteu, ultim discurs în calitate de ministru al Culturii, pe scena ONB: Suntem privilegiaţi că aici nu e război

Corina Şuteu, ultim discurs în calitate de ministru al Culturii, pe scena ONB: Suntem privilegiaţi că aici nu e război

Corina Şuteu FOTO Eduard Enea

Corina Şuteu a ţinut, duminică seară, la Gala Premiilor Operelor Naţionale, un ultimul discurs în calitate de ministru al Culturii, pe scena Operei Naţionale Bucureşti, vorbind despre privilegiul pe care îl au românii fiind feriţi de război şi că susţinerea statului pentru cultură este una generoasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Ce uităm? Că nu foarte departe de noi, artele nu mai pot avea glas, pentru că există război. Suntem privilegiaţi că aici nu există război”, a spus Corina Şuteu pe scena ONB.

Ea a adăugat: ”NU trebuie să uităm că, fiind o ţară europeană, susţinerea statului pentru cultură este una generoasă. Opera este una dintre artele scumpe, este un factor de civizilizaţie”.

Ministrul Culturii, care îşi va prezenta luni bilanţul mandatului, a menţionat că instituţiile culturale sunt făcute pentru artişti şi public.

”Dau un premiu metaforic ideii că opera are în centru, deopotrivă, pe artişti şi spectatori”, a mai spus Corina Şuteu.

Gala Premiilor Operelor Naţionale, ajunsă la ediţia a patra - prima care are loc în Bucureşti - premiază spectacole, regizori, coregrafi şi artişti pentru stagiunea 2015 - 2016.

Evenimentul este transmis pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările