Anim’est intră pe lista festivalurilor care propun filme pentru Oscar

Anim’est intră pe lista festivalurilor care propun filme pentru Oscar

Imagine de la o edişire trecută a festivalului

În 2017, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est intră în rândul festivalurilor internaţionale ale căror filme câştigătoare se înscriu automat pe lista lungă de nominalizări la premiul Oscar, votată de membrii Academiei Americane de Film.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând cu cea de-a 12-a ediţie a festivalului, ce va avea loc între 6-15 octombrie 2017, scurtmetrajul câştigător al Trofeului Anim’est se  va număra printre candidaţii eligibili ai listei de nominalizări din categoria Cel mai bun scurtmetraj de animaţie, a Premiilor Academiei Americane de Film®. Festivalul Anim’est este singurul festival de film din România care se bucură de acest statut, alături de festivaluri internaţionale de film de renume, precum Festivalul Internaţional de Film de Animaţie de la Annecy, Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, Festivalul de Film Sundance, Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie de la Stuttgart.  

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, membru al reţelei paneuropene Cartoon, este organizat de Asociaţia ESTE'N'EST, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Ministerului Culturii, Uniunii Cineaştilor din România şi Institutului Cultural Român.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările