A mai murit un actor din „Pe aripile vântului“

A mai murit un actor din „Pe aripile vântului“

Tommy Kelly (stânga) a fost, la vremea lui, un Tom Sawyer pe cinste

Actorul Tommy Kelly, devenit celebru pentru rolul principal în filmul „Aventurile lui Tom Sawyer“ din 1938, dar care a avut o apariţie episodică şi în clasicul „Pe aripile vântului“, a murit la vârsta de 90 de ani, în urma unui atac de cord, anunţă familia, potrivit contactmusic.com, citat de Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decesul actorului a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie, în Greensboro, statul Carolina de Nord, dar a fost anunţat de familie miercuri.

Tommy Kelly, devenit cunoscut pentru interpretarea rolului principal în ecranizarea romanului lui Mark Twain "Aventurile lui Tom Sawyer", semnată de Norman Taurog în 1938, a murit în urma unui atac de cord, la vârsta de 90 de ani.

Tommy Kelly şi-a început cariera de actor la 12 ani, când a apărut în rolul titular al ecranizării celebrului roman al scriitorului american Mark Twain (1835-1910). A mai jucat în filmele "Gone With the Wind" / „Pe aripile vântului“ (o apariţie episodică şi necreditată, în rolul unui membru de orchestră), "Life Begins for Andy Hardy" şi "The West Point Story".

Kelly a părăsit Hollywoodul în anul 1950, după ce a jucat (tot necreditat) în producţia "The Magnificent Yankee", pentru a-şi lua doctoratul la Universitatea de Stat din Michigan şi a lucra ca educator.

În prezent, dintre actorii principali ai celebrei pelicule „Pe aripile vântului“ mai trăieşte doar Olivia de Havilland (foto), neuitata interpretă a Melaniei, care va împlini 100 de ani pe 1 iulie anul acesta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările