Robert Redford, sătul de Sundance

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul Robert Redford a iniţiat în anul 1978 Festivalul de Film
de la Sundance
Actorul Robert Redford a iniţiat în anul 1978 Festivalul de Film de la Sundance

Actorul Robert Redford, iniţiatorul Festivalului de Film de la Sundance, în anul 1978, a declarat că se gândeşte serios să pună capăt evenimentului, după critici acerbe apărute în statul Utah privind aglomeraţia creată în fiecare an pe parcursul evenimentului.

La ediţia din acest an, Robert Redford a declarat că se gândeşte să împartă Festivalul de la Sundance în mai multe serii de evenimente, pentru a înlătura problema aglomeraţiei care naşte conflicte în timpul manifestării ce se desfăşoară în Park City, potrivit contactmusic.com.

"Mi-au fost transmise tot soiul de păreri negative despre aglomeraţia ce se creează pe parcursul festivalului. Ştiu cât de greu este să te deplasezi din loc în loc atunci când traficul este intens şi sunt oameni mulţi pe stradă", a declarat Robert Redford. "Trebuie să avem în vedere aceaste lucruri. Festivalul s-a dezvoltat, la fel şi mulţimea de oameni care vin aici anual a crescut, Park City s-a dezvoltat, de asemenea. Perioada festivalului a devenit una sufocantă pentru oameni. Oare pierdem suflul şi energia pe care o aveam atunci când l-am lansat? Mă întreb dacă nu cumva trebuie să regândim lucrurile", a adăugat Robert Redford.

Ediţia din acest an a Festivalului Sundance a avut loc între 21 şi 31 ianuarie.

Festivalul de Film Sundance are loc în fiecare an, în Utah, şi este unul dintre cele mai mari evenimente de profil dedicate cinematografiei independente din Statele Unite ale Americii. Festivalul este considerat unul dintre evenimentele de top care ajută la descoperirea unor noi staruri din lumea filmului.

Festivalul Sundance, înfiinţat de actorul Robert Redford pentru a oferi vizibilitate producţiei independente americane şi internaţionale, adeseori eclipsată de marile studiouri, a devenit locul inconturnabil de întâlnire pentru cineaştii independenţi - chiar dacă reprezentanţii Hollywoodului vin adeseori la Sundance pentru a repera viitoarele talente -, dar şi cea mai mare piaţă de film din Statele Unite.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite