Stiri despre teleorman

  2676 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Grâul se vinde în Teleorman cu 50 de bani pe kilogram
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grâul se vinde în Teleorman cu 50 de bani pe kilogram

  Producţia de grâu din Teleorman a fost una foarte bună, potrivit specialiştilor de la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Teleorman. Agricultorii se plâng însă că preţul este prea mic şi preferă să-şi ţină grâul în hambare.

 • Săptămâna viitoare începe bacalaureatul de toamnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Săptămâna viitoare începe bacalaureatul de toamnă

  Sesiunea din toamnă a bacalaureatului va debuta luni, 22 august cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română. Probele scrise încep în data de 29 august, iar rezultatele se vor afişa pe 4 septembrie.

 • Teleormanul, judeţul cu cei mai mulţi administratori publici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teleormanul, judeţul cu cei mai mulţi administratori publici

  În urmă cu cinci ani a apărut legea care permitea administraţiilor publice locale să îşi angajeze administratori publici, astfel că 23 de primării teleormănene şi-au luat city-manageri. Prefectul judeţului, Teodor Niţulescu apreciază că Teleormanul nu avea nevoie de administratori pentru că oraşele şi comunele sunt mici şi nu au nevoie de „al doilea om care să administreze”.

 • Teleormănenii reclamă calitatea serviciilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teleormănenii reclamă calitatea serviciilor

  Din ce în ce mai mulţi teleormăneni reclamă la Protecţia Consmatorilor  calitatea prestatorilor de servicii. Cele mai reclamate servici sunt cele de telefonie fixă şi mobilă, service-urile auto şi furnizorii de utilităţi. Peste 250 de reclamaţii au ajuns la oficiul teleormănen în prima parte a anului.

 • A apărut noua aplicaţie Revisal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A apărut noua aplicaţie Revisal

  Inspectoratul teritorial de Muncă (ITM) Teleorman anunţă că, începând de săptămâna aceasta, este disponibilă noua versiune a aplicaţiei Revisal pentru înfiinţarea şi completarea registrului de evidenţă a salariaţilor în format electronice.

 • Concursul „ Tinerii Dezbat” se organizează în Teleorman
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concursul „ Tinerii Dezbat” se organizează în Teleorman

  La sfârşitul acestei săptămâni zeci de tineri liceeni din mai multe judeţe se vor întâlni în Teleorman pentru a participa la etapa regională a concursului „ Tinerii  Dezbat”. Participă şi liceeni dela Colegiul Naţional „ Al. Ghica” , Liceul teoretic Zimnicea şi Colegiul Naţional Unirea Turnu Măgurele.

 • Teleormanul are cu 1000 de salariaţi mai puţin decât anul trecut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teleormanul are cu 1000 de salariaţi mai puţin decât anul trecut

  Doar 49.600 de salariaţi mai numără în prezent judeţul Teleorman, potrivit  buletinului statistic prezentat de Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman. Numărul angajaţilor care lucrează cu forme legale  este mai mic cu 1000 faţă de perioada similar a anului trecut.

 • A început recrutarea recenzorilor în Teleorman
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A început recrutarea recenzorilor în Teleorman

  Pentru recensământul populaţiei care se va desfăşura în perioada 22-31 octombrie în Teleorman este nevoie de 2400 de recenzori. Primăriile din judeţ au început deja recrutarea şi nu duc lipsă de doritori.

 • Niciun investitor străin nu a venit în Teleorman în 2011
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Niciun investitor străin nu a venit în Teleorman în 2011

  O situaţia realizată de site-ul Econtext arată că Teleormanul se numără printre judeţele care nu au fost călcate de investitori străini în 2011. Din cele 41 de judeţe, doar opt au fost private de prezenţa investitorilor străini, care ar fi putut aduce un plus de dezvoltare economiei locale.

 • Teleormăneanul care şi-a petrecut viaţa în puşcărie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teleormăneanul care şi-a petrecut viaţa în puşcărie

  Unul dintre bărbaţii închişi la Penitenciarul Jilava este printre puţinii puşcăriaşi care au reuşit să evadeze din închisoarea Chilia, cunoscută pentru duritatea cu care erau trataţi deţinuţii. Povestea evadării lui Aurel Potcovaru, unul dintre „veteranii“ puşcăriilor de la noi, care a scăpat din închisoa¬rea de la malul Dunării, pare desprinsă din „Papillon“, cartea lui Charriere.  

 • Sute de locuri în clasa a IX-a au rămas neocupate în Teleorman
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sute de locuri în clasa a IX-a au rămas neocupate în Teleorman

  Cu o lună înainte de începerea anului şcolar, în liceele din Teleorman au rămas sute de locuri libere. Numărul locurilor în clasa a IX-a a fost aproximativ egal cu numărul absolvenţilor de clasa a VIII-a, dar nu toţi elevii au vrut la liceu. Ultima etapă de repartizare este programată în septembrie.

 • Igienizarea şcolilor din Alexandria se încheie săptămâna viitoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igienizarea şcolilor din Alexandria se încheie săptămâna viitoare

  Şcolile din Alexandria sunt aproape gata pentru începerea noului an şcolar. Lucrările de igienizare începute luna trecută se vor încheia săptămâna aceasta. Anul acesta şcolile din oraş au beneficiat  de mai mulţi bani pentru igienizare, decât în 2010.

 • Un profesor a fost dat afară din examen pentru că a copiat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un profesor a fost dat afară din examen pentru că a copiat

    Deşi se înscriseseră peste 450 de dascăli la examenul pentru un post de suplinitor în învăţământul teleormănean, în sălile de concurs de joi s-au prezentat doar jumătate. Salariile mici din învăţământ i-a făcut pe mulţi să renunţe la a se lupta pentru un post la catedră şi s-au orientat către alte job-uri.

 • Nereguli la produsele lactate în Teleorman
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nereguli la produsele lactate în Teleorman

  Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au verificat peste 900 de operatorii economici care comercializează produse lactate. S-au verificat şi operatori din Teleorman la care s-au găsit nereguli privind expirarea termenului de garanţie al produselor sau calitatea acestora.

 • Ai lu’ Moromete râd de loazele de la catedră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ai lu’ Moromete râd de loazele de la catedră

  În urma rezultatelor dezastruoase ale examenului de titularizare, susţinut de profesori, locuitorii din Siliştea-Gumeşti, Teleorman, consideră că dascălii nu sunt pregătiţi să le înveţe copiii. În Poiana lu’ Iocan se cântă prohodul învăţământului: „Profesorii ăştia noi învăţară în facultăţi private ca babuinii-n copac! Păi, dacă ei iau note de 1, elevii cât să ia, zero? S-a ales prafu’!“

 • Cod galben de ploi în Teleorman şi alte 15 judeţe din ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cod galben de ploi în Teleorman şi alte 15 judeţe din ţară

  Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru 16 judeţe din ţară, printre care se află şi Teleorman. Codul galben intră în vigoare diseară, la ora 18.00 şi va fi valabil până mâine seară, la ora 21.00, interval în care în majoritatea regiunilor va ploua abundent, până la 60 l/m.p.

 • Salariaţii din Teleorman câştigă mai puţin decât conaţionalii lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salariaţii din Teleorman câştigă mai puţin decât conaţionalii lor

  Teleormănenii se numără printre cei mai prost plătiţi români, câştigând cu aproape 400 de lei mai puţin decât conaţionalii din 26 de judeţe. Salariul mediu net din judeţ a fost luna trecută de 1101 lei, cele mai proaste lefuri fiind înregistrate în domeniul agricol.

 • Programul “ Casa Verde” s-a încheiat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Programul “ Casa Verde” s-a încheiat

  De la începutul lunii iunie şi până la 15 iulie 2011 la Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman au fost depuse 465 de solicitări.