Premieră în România. Darurile magilor de la Răsărit ajung în țara noastră

0
Publicat:

Mii de credincioși sunt așteptați în aceste zile la mănăstirea Pantocrator din Teleorman, acolo unde vor fi aduse darurile magilor de la Răsărit. Vorbim despre o premieră în România, un moment istoric de o încărcătură spirituală apare și extrem de puternică. 

Sute de credincioși sunt așteptați să se închine celor trei daruri sfinte. Sursa foto: arhivă
Sute de credincioși sunt așteptați să se închine celor trei daruri sfinte. Sursa foto: arhivă

Obiectele de cult, care sunt pentru a doua oară purtate în pelerinaj, vor fi aduse de pe muntele Athos, de la  Mânăstirea Sfântul Pavel. Este vorba despre aur, smirnă și tămâie, darurile celor trei magi care au mers la Betleem să se închine pruncului Isus. Credincioșii pot veni să se închine și să se reculeagă în fața acestor obiecte sfinte până pe data de 28 decembrie. 

”Venind să se prosterneze în fața nou-născutului Rege Hristos în peștera din Betleem, cei trei magi au venit cu ofrande prețioase: aur, smirnă și tămâie. Aceste daruri sacre sunt păstrate la mănăstirea athonită Sfântul Pavel (Muntele Athos)”, se menționează într-un anunț al Episcopiei Alexandriei și Teleormanului. 

"Potrivit tradiţiei Bisericii, Maica Domnului a păstrat aceste daruri şi, la adormirea sa, le-a lăsat Bisericii din Ierusalim, laolaltă cu alte cinstite odoare ce au aparţinut Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Va fi o bucurie să putem atinge aceste Odoare de mare preț pe care Hristos Însuși le-a atins! Este pentru prima oară când aceste odoare ajung în țara noastră", mai anunță Episopia. 

Ce simbolizează cele trei daruri sfinte

În tradiția creștină, darurile au o semnificație simbolică profundă. Aurul, care simbolizează regalitatea lui Iisus Hristos, era un dar potrivit pentru un rege. Prin oferirea acestuia, magii recunoșteau că Iisus este Împăratul împărăției cerești.

Tămâia simbolizează natura divină a lui Iisus Hristos și era folosită în ritualuri religioase. Prin aducerea tămâiei, magii arătau că Iisus este Dumnezeu întrupat, un sacrificiu divin pentru omenire.

Smirna a fost adusă pentru a simboliza suferința și moartea. Smirna era folosită în procesul de înmormântare și avea legătură cu sacrificiul. Astfel, această ofrandă prevestea suferința și jertfa lui Iisus Hristos pentru mântuirea oamenilor, scrie antena3.ro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite