UPDATE Accident grav în judeţul Teleorman. Cinci morţi şi trei răniţi. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul s-a soldat cu trei morţi foto: ISU Teleorman
Accidentul s-a soldat cu trei morţi foto: ISU Teleorman

Accidentul rutier s-a produs în noaptea de duminică spre luni (4/5 iulie) pe raza localităţii Drăgăneşti Vlaşca. Au fost implicate un microbuz, un autotren şi o autoutilitară ce tracta o platformă.

UDPATE: IPJ Teleorman a transmis că poliţiştii Serviciului Rutier Teleorman au fost sesizaţi prin apel la numărul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că pe DN 6, în afara localităţii Drăgăneşti-Vlaşca, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu victime omeneşti.

Coliziunea s-a produs între o autoutilitară care tracta o platformă, autoutilitară în care se aflau opt persoane, şi un autotren.

„În urma impactului, cinci persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte trei au suferit vătămări. Toate se aflau la momentul accidenrului în autoutilitară”, spun poliţiştii.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul indicând faptul că, la momentul producerii accidentului, niciunul nu se afla sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor şi mecanismului producerii evenimentului rutier.

Ştirea iniţială:

Azi-noapte, la ora 01.52, pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, salvatorii teleormăneni au fost alertaţi de producerea unui grav accident rutier pe raza localităţii Drăgăneşti Vlaşca, între un microbuz în care se aflau opt persoane şi un autotren ce transporta produse electrocasnice.

„Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, începând cu ora 02.10”, transmite ISU Teleorman.

La faţa locului s-au deplasat imediat şase echipaje de pompieri, cu o autospecială de descarcerare grea, o maşină de stingere cu apă şi spumă, trei ambulanţe SMURD şi o autospecială de transport personal şi victime multiple (ATPVM), din cadrul SAJ Teleorman cinci echipaje medicale şi mai multe echipaje de poliţie.

Sosite la locul producerii evenimentului, forţele de intervenţie au constatat faptul dintre cei opt pasageri ai microbuzului, trei prezentau leziuni incompatibile cu viaţa, doi se aflau în stare gravă iar alţi trei erau încarceraţi, cu multiple traumatisme.

Cu ajutorul accesoriilor de descarcerare, victimele au fost eliberate rapid din caroseria deformată şi predate echipajelor medicale. Patru dintre cele opt victime au fost transportate la spital, în stare comatoasă, cu multiple traumatisme, iar una a fost asistată medical la faţa locului.

accident teleorman plan rosu foto isu teleorman

Şoferul autotrenului, conştient şi cooperant, fără leziuni grave, a refuzat transportul la spital.

La ora 03.00, Planul Roşu de Intervenţie a fost dezactivat.

Pompierii au continuat misiunea prin asigurarea măsurilor P.S.I. şi îndepărtarea resturilor de caroserie de pe carosabil, astfel încât traficul să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Cazul a rămas în atenţia autorităţilor competente pentru cercetări.

Citeşte şi:

Un şofer din Teleorman a plonjat cu maşina în râul Olt. Pompierii au căutat zeci de minute victima VIDEO

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite