Descoperire preistorică făcută de un jandarm din Teleorman

0
Publicat:

Un jandarm din Teleorman, pasionat de arheologie, a descoperit în pământ un obiect confecționat cu mii de ani în urmă. 

Vârf de lance vechi de mii de ani descoperit in Teleorman FOTO Jandarmeria Română
Vârf de lance vechi de mii de ani descoperit in Teleorman FOTO Jandarmeria Română

Plecat în căutare de „comori”, alături de un prieten, jandarmul a găsit duminică, în pământ, obiecte fabricate în anul 1500 înainte de Hristos. 

Jandarmul a început căutarea pe câmpurile Teleormanului, iar după două ore, munca i-a fost răsplătită. Acesta a găsit obiectul cu ajutorul detectorului său, potrivit Jandarmeriei Române. Într-un bulgăre de pământ, la 25 de centimetri sub sol, la marginea unui lan de grâu, jandarmul a descoperit un vârf de lance care datează din Epoca Bronzului Mijlociu, secolele XVII-XVI înainte de Hristos, acum mai bine de 3700 de ani. 

A fost o întâmplare extrem de fericită pentru mine. Am avut rara șansă de a scoate la suprafață o parte din istoria mai puțin știută a lumii", a spus pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române, jandarmul.  

 Vârful de lance a fost predat Muzeului Județean Teleorman, care reprezintă autoritatea ce a certificat perioada de proveniență a obiectului.

Reprezentanții Muzeului, unde va fi expus obiectul găsit de jandarmul din Teleorman, menționează că vârfurile de lance erau socotite drept comori și aveau o semnificație culturală și socială deosebită în acea perioadă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite