Stiri despre scenarii

  42 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dionis Cenuşă: După parlamentare vor
exista cel puţin trei scenarii postelectorale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dionis Cenuşă: După parlamentare vor exista cel puţin trei scenarii postelectorale

  Mai mulţi factori vor determina scenariile postelectorale după scrutinul prognozat pentru decembrie 2018, scrie politologul Dionis Cenuşa într-un articol semnat pentru IPN. În primul rând, situaţia va fi influenţată de numărul exact de mandate pe care le vor obţine Socialiştii, Democraţii şi tandemul PAS-Platforma DA, scrie politologul.

 • „Revoluţia fiscală“. Şapte scenarii pentru noile salarii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Revoluţia fiscală“. Şapte scenarii pentru noile salarii

  „Revoluţia fiscală” a Guvernului îi va determina pe angajatori să modifice salariile românilor, de la 1 ianuarie 2018, odată cu transferul contribuţiilor. Există şapte scenarii pentru actualizarea lefurilor.

 • Poveştile şi scenariile Revoluţiei. Falşii Rambo şi închipuitele atacuri armate ruseşti de la graniţa de Est a României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveştile şi scenariile Revoluţiei. Falşii Rambo şi închipuitele atacuri armate ruseşti de la graniţa de Est a României

  Două dintre presupusele evenimente dramatice de la frontiera de la Prut, care au ajuns să fie „virale” în mass-media în anii de după Revoluţie, sunt infirmate categoric de sursele oficiale. În unul dintre cazuri, legenda cu parfum de Rambo este demontată chiar de către cel ce era scos ca fiind erou al confruntării armate româno-sovietice.

 • 5 scenarii (mai mult decât interesante) pentru banii Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 scenarii (mai mult decât interesante) pentru banii Europei

  Dincolo de vorbirea despre banii din viitorul buget al UE, mare atenţie la scenariile prezentate de Comisia Europeană deoarece propunerile deschid perspective în unele puncte extrem de diferite, ba chiar contradictorii, lăsând Statele Membre să decidă.

 • Corespondenţă din Bruxelles. Scenarii alternative pentru dimensiunea socială a Europei la orizontul anului 2025
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corespondenţă din Bruxelles. Scenarii alternative pentru dimensiunea socială a Europei la orizontul anului 2025

  Privite de ai noştri politicieni cu un dezinteres total, la Bruxelles continuă să se producă evenimente deosebit de importante prin impactul pe care, cu siguranţă, îl vor avea asupra legislaţiei europene. Cea care, odată adoptată, va deveni acquis comunitar, deci obligatoriu de integrat în legislaţiile naţionale, schimbând viaţa noastră a tuturor.

 • EXCLUSIV Dan Dungaciu: Ce trebuia să înveţe Jean-Claude Juncker de la Mihail Gorbaciov?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Dan Dungaciu: Ce trebuia să înveţe Jean-Claude Juncker de la Mihail Gorbaciov?

  Comparaţiile dintre UE şi fosta URSS sunt, evident, excesive şi inoperante. A existat însă un moment în care exemplul defunctei Uniuni Sovietice a venit intempestiv în minte: acela în care preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, anunţa în faţa Parlamentului, într-o atmosferă posacă de sfârşit de ciclu istoric, aşa-zisele soluţii pentru revigorarea UE. Similitudinile sunt de neevitat.

 • INTERVIU Siegfried Mureşan, despre viitorul UE: Nu va exista un nucleu dur predefinit. Dacă România refuză discuţia, riscă să rămână automat pe dinafară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Siegfried Mureşan, despre viitorul UE: Nu va exista un nucleu dur predefinit. Dacă România refuză discuţia, riscă să rămână automat pe dinafară

  Europarlamentarul Siegfried Mureşan, purtătorul de cuvânt al PPE, vorbeşte, într-un interviu pentru „Adevărul“, despre „îmbunătăţirea“ Uniunii Europene (UE), în contextul discuţiilor despre o Europă cu mai multe viteze. Urmează o separare între membrele fondatoare ale UE şi statele care au aderat mai târziu, cum e şi cazul României?

 • Interdisciplinaritatea, eterna poveste: azi, despre învingătorul şi învinsa în alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Interdisciplinaritatea, eterna poveste: azi, despre învingătorul şi învinsa în alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii

  Astăzi, cei care au încercat să determine prin metode sociologice câştigătorul Alegerilor Prezidenţiale din Statele Unite ale Americii, desfăşurate pe data de 8 noiembrie 2016, au eşuat lamentabil. Instrumente de sondare a opiniei publice atent făurite în laboratoare de cercetare, raţionamente, explicaţii teoretice au fost măturate precum un castel din cărţi de joc.

 • Finanţările CNC: Porumboiu si Jude, în top 5. Cea mai mare sumă, pentru un lungmetraj de debut. Lista câştigătorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Finanţările CNC: Porumboiu si Jude, în top 5. Cea mai mare sumă, pentru un lungmetraj de debut. Lista câştigătorilor

  După concursul Centrului Naţional al Cinemarografiei (CNC), „Gomera“ de Corneliu Porumboiu a obţinut suma de 2.902.240 de lei, iar proiectul scenariului lui Radu Jude, „Pentru asta te-ai născut“, a câştigat, la secţiunea de lungmetraje, 2.369.500 de lei, scrie pe site-ul instituţiei. Cei mai mulţi bani, 2.955.275 de lei, merg la un proiect de lungmetraj debut al Ioanei Uricaru, „Luna de miere, Lemonade“.

 • Afacerea Hexi
Pharma, presa şi politicienii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Afacerea Hexi Pharma, presa şi politicienii

  Amploarea cifrei de afaceri a firmei Hexi Pharma, ca şi numărul exorbitant, neverosimil de mare de contracte obţinute de aceasta în cei zece ani de-a lungul cărora a fost principalul şi, pare-se, chiar preferatul furnizor de dezinfectanţi pentru unităţile sanitare aflate în proprietatea Statului, nu puteau să nu stârnească interesul presei.

 • Rusia, la răscruce de drumuri: cele trei scenarii posibile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia, la răscruce de drumuri: cele trei scenarii posibile

  Federaţia condusă de Vladimir Putin se confruntă cu o criză guvernamentală care ar putea modifica radical forma şi structura acuală a ţării în anii următori, susţine Nikolai Petrov, fost preşedinte al think tank-ului Carnegie Moscow Center .

 • De ce nu este chemat Băsescu la DNA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu este chemat Băsescu la DNA

  Tot mai mulţi români încearcă să găsească răspuns la o întrebare care provoacă insomnii: de ce nu este chemat la DNA fostul preşedinte Traian Băsescu, nici în dosarul cu privire la campania electorală 2009, nici la cele intitulate „Microsoft” sau „Bercea Mondial”, nici la altele rămase deschise, pe paginile cărora s-a aşternut praful?

 • Scenariile pentru explodarea Uniunii Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scenariile pentru explodarea Uniunii Europene

  Există câteva asemenea scenarii studiate acum de analiştii pe probleme de securitate globală şi previziune pe termen lung. Interesante deoarece nu pleacă doar de la presupuneri, ci integrează logicile inerente ale unor jocuri deja petrecute sau în curs de desfăşurare şi le plasează în ipoteza de lucru cea mai credibilă a momentului:

 • De
ce aproape sigur România nu a fost în recesiune tehnică în 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce aproape sigur România nu a fost în recesiune tehnică în 2014

  A fost sau n-a fost recesiune tehnică în România? Am spus şi argumentat de nenumarate ori că a folosi definiţia intrării în recesiune tehnică prin două trimestre consecutive este un risc. A te folosi şi bucura că România a avut cădere economică în q1 după ce la estimările iniţiale INS arată plus 0,1 şi mai apoi plus 0,2 este o prostie.

 • FOTO Domnişoare
de onoare la ananghie: cele mai penibile poze de nuntă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Domnişoare de onoare la ananghie: cele mai penibile poze de nuntă

  Din dorinţa de a avea amintiri inedite din ziua nunţii, unele mirese şi domnişoare de onoare pun în aplicare scenarii nonconformiste sau folosesc o recuzită mai puţin obişnuită pentru albumul foto. De la rochii neinspirate sau arme de foc folosite pe post de buchete de flori, iată numai câteva dintre ideile care ne vor face să zâmbim.

 • Ceva asemănări cu America şi ceva deosebiri faţă de Malaysia sau Singapore
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceva asemănări cu America şi ceva deosebiri faţă de Malaysia sau Singapore

  Colegii americani au scos pe coperta internaţională a ediţiei curente subiectul eseului care evaluează starea puterii economice şi militare a Statelor Unite şi propune politici ce ar putea asigura un nou secol american. Sunt propuneri care se vehiculează şi în Europa, deci şi în România. Inclusiv în materie de dezvoltare economică - dar şi de supraveghere în masă... - note interesante vin însă din state ca Malaysia sau Singapore.

 • Declaraţie politică, teoria conspiraţiei sau crunta realitate?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declaraţie politică, teoria conspiraţiei sau crunta realitate?

  Senatorul Mihai Răzvan Ungureanu, fost prim-ministru, fost ministru de Externe, fost şef al SIE, liderul unui partid din constelaţia multiplă a dreptei româneşti, este un personaj care trebuie creditat că deţine un pachet de date care justifică un interes public. Iată de ce sunt atât de interesante (sau stupefiante, sau provocatoare, după cum vă alegeţi dvs. cheia de lectură) afirmaţiile făcute ieri în Harghita.

 • Hai cu intoxicarea, neamule....
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hai cu intoxicarea, neamule....

  Mă gândeam unde să plasez rândurile de faţă. Că intoxicarea e peste tot, de la alimente, la politică. Aseară butonam telecomanda şi am dat peste filmul „Poziţia copilului”. Dacă tot i-au făcut reclamă şi cronicile i-au dat bile albe, am zis să mă uit şi eu. Dezamăgirea a fost maximă. Am verificat mailul şi am văzut că „scenariştii” o iau pe mirişte rău de tot şi în politică.

 • Delirant, comic şi mortal: compania ALIBI SRL
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Delirant, comic şi mortal: compania ALIBI SRL

  Nu e o glumă. Nu e o metaforă. Este, poate, cea mai dementă dintre dezvoltările unei societăţi de servicii în căutare de clienţi şi beneficii într-o lume aflată în criză.