Scenariile de desfăşurare a marelui pelerinaj de la Iaşi. Mitropolia Moldovei: „Nu dorim niciun fel de restricţionare a credincioşilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: InquamPhotos/Liviu Chirica
Foto: InquamPhotos/Liviu Chirica

Încă nu s-a luat o decizie în ceea ce priveşte desfăşurarea pelerinajului de la Iaşi, organizat la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Însă, primarul Mihai Chirica spune că anul acesta intrarea nu se va mai face, cu singuranţă, pe bază de buletin, aşa cum s-a întâmplat anul trecut.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei vor ca pelerinajul organizat la moaştele Sfintei Parascheva să se desfăşoare fără restricţionarea credincioşilor, subliniind că toate celelalte reguli pot fi respectate: purtarea măştii, distanţarea fizică şi folosirea dezinfectanţilor. 

„Noi o spunem şi acum, o vom spune şi la discuţiile cu autorităţile locale, nu dorim nici un fel de restricţionare a pelerinilor, pe nici un fel de criterii. Pelerinajul se va desfăşura în aer liber, accesul se va face, ca şi anul trecut, pe culoar unic, de o persoană, la distanţă una de cealaltă, cu respectarea regulilor specifice acestei perioade, cu flux de intrare separat de cel de la ieşire şamd. Nu ar trebui, aşadar, să fie nici un fel de pericol din punct de vedere epidemiologic”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. 

În context, primarul Mihai Chirica a afirmat că Sărbătorile Iaşului din acest an, inclusiv pelerinajul religios de Sfânta Parascheva de la Catedrala Mitropolitană, vor avea loc în această lună, edilul precizând că autorităţile nu vor să împiedice dreptul credincioşilor de a se închina la racla cu sfintele moaşte.

De asemenea, edilul a subliniat că intrarea nu se va mai face, cu siguranţă, pe bază de buletin, aşa cum s-a întâmplat anul trecut.

„Decizia mea este ca o măsură restrictivă să-i privească pe toţi şi, de asemenea, o măsură permisivă să fie valabilă pentru toţi, în condiţiile de permisivitate pe care le aloci printr-o normă. Nu se va face după buletin, ci după starea de sănătate, după vaccinare, după infectare etc. Ne vom sfătui foarte atent cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, care ne-a cerut sprijinul pentru a le asigura câteva sute de litri de dezinfectat, câteva zeci de mii de măşti etc”, a spus primarul Mihai Chirica. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum ajutăm infractorii fără să ştim. Un poliţist braşovean atrage atenţia asupra unor pericole la care nici nu ne-am gândit

CTP: „USR-PLUS a rezolvat problema prezidenţiabilului. Dacian Cioloş este prezidenţiabil. Dan Barna nu era”

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite