Stiri despre mihai eminescu

  588 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Eminescu, redescoperit teatral la Ipoteşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eminescu, redescoperit teatral la Ipoteşti

  Regizorul Andrei Şerban (68 de ani) lucrează cu tineri artişti, în nordul Moldovei, încercând o interpretare a versurilor poetului naţional, dincolo de canoanele clasice. Cea de-a III-a ediţie a Academiei Itinerante „Andrei Şerban“ se derulează, începând din 10 iulie până pe 24 iulie, la Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu“.

 • Iaşi: Geniul lui Eminescu, examinat la microscop şi în japoneză (FOTO)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iaşi: Geniul lui Eminescu, examinat la microscop şi în japoneză (FOTO)

  Mihai Eminescu poate intra în Cartea Recordurilor. Motivul îl reprezintă o cărţulie de dimensiuni de 3 pe 3 milimetri, pe care se află scrise toate cele 98 de strofe ale  poemului „Luceafărul", care pot fi citite numai cu ajutorul microscopului. Opera marelui poet a ajuns să fie tradusă chiar şi în limba japoneză.

 • Eminescu comemorat la bibliotecă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eminescu comemorat la bibliotecă

  Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu" l-a comemorat astăzi pe poetul nepereche al românilor, Mihai Eminescu, de la a cărui moarte s-au împlinit 122 de ani. La toate sediile bibliotecii, pe parcursul întregii săptămâni, vizitatorii vor fi întâmpinaţi de expoziţii de carte din opera scriitorului şi expoziţii în imagini, citate şi fotografii reprezentative din viaţa poetului.

 • Ziua Culturii Naţionale, acasă la Eminescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Culturii Naţionale, acasă la Eminescu

  Sâmbătă, municipiul Botoşani a devenit pentru o zi capitala culturală a României. Oraşul în care în urmă cu 161 de ani, la 15 ianuarie, s-a născut Mihai Eminescu a fost pentru a 20-a oară gazda celui mai important premiu al poeziei naţionale.

 • REVISTA PRESEI: Horoscopul politicienilor, în 2011
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  REVISTA PRESEI: Horoscopul politicienilor, în 2011

  Jurnaliștii de la Pro TV au realizat horoscopul principalilor lideri politici din Moldova, pentru acest an. Conform predicțiilor astrale, Marian Lupu și Vlad Plahotniuc își vor vedea ambițiile împlinite, iar Vlad Filat va suferi din cauza banilor. Cele mai nefaste predicții astrale îl vizează pe Vladimir Voronin, care ar putea nimeri într-un accident.

 • Eminescu să ne judece
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eminescu să ne judece

  Batjocorirea statuii care tocmai aniversează o sută de ani a devenit «o tradiţie». Autorităţile sunt resemnate.

 • De Ziua Culturii Naţionale, 4 scriitori bistriţeni au primit diplome şi bani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De Ziua Culturii Naţionale, 4 scriitori bistriţeni au primit diplome şi bani

  La 161 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, patru scriitori şi cercetători bistriţeni au fost premiaţi, astăzi, de Centrul Judeţean pentru Cultură (CJC) prin Societatea Scriitorilor Bistriţa-Năsăud (SS BN). Premiile au constat în diplome şi 400 lei de fiecare. Evenimentul a avut loc la un restaurant din Bistriţa.

 • Pelerinaj la bustul lui Mihai Eminescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pelerinaj la bustul lui Mihai Eminescu

  50 de giurgiuveni au participat în această dimineaţă la un eveniment dedicat omagierii poetului nepereche. Elevii şi profesorii au depus flori la bustul lui Eminescu şi au recitat poezii.

 • Copiii l-au sărbătorit pe Eminescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Copiii l-au sărbătorit pe Eminescu

  Mai mulţi copii, elevi în clasa a II-a l-au omagiat ieri pe marele poet Mihai Eminescu printr-o serie de manifestări organizate la Biblioteca Judeţeană.

 • 15 ianuarie, Ziua lui Eminescu, Ziua Culturii Naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  15 ianuarie, Ziua lui Eminescu, Ziua Culturii Naţionale

  Camera Deputaţilor a adoptat pe 16 noiembrie 2010 o lege prin care ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a devenit zi a Culturii Naţionale. Conform legii, autorităţile vor sprijini material şi financiar organizarea de manifestări cultural-artistice, lucru care nu s-a întâmplat la Focşani

 • Călăraşi: 161 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Călăraşi: 161 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu

  Astăzi, la ora 11.00 la bibioteca judeţeană „Alexandru Odobescu“ va avea loc ziua culturii naţionale, evocare literară „161 de ani de la naşterea Luceafărului poeziei româneşti Mihai Eminescu“. Iubitorii de poezie sunt aşteptaţi la sala de lectură Victoria.

 • Consilieri locali, la proba de poezie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consilieri locali, la proba de poezie

  Consilierii locali din Orşova au tras chiulul de la un eveniment cultural, deşi erau obligaţi să recite poezii de Mihai Eminescu, printr-o decizie votată chiar de ei. Palme transpirate, genunchi nesiguri, emoţii. Aşa s-au prezentat în faţa publicului consilierii care au învăţat versurile poetului special pentru festivalul dedicat acestuia.

 • Preot din Sălaj, primul traducător al lui Eminescu în maghiară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preot din Sălaj, primul traducător al lui Eminescu în maghiară

  Laurenţiu Bran, un preot-greco catolic în satul Aluniş la sfârşitul secolului al XIX-lea, este primul traducător român al poeziilor lui Mihai Eminescu în limba maghiară. Bran a tradus primele creaţii eminesciene încă din 1889, când poetul era încă în viaţă. O copie după exemplarul original se află la biblioteca din Jibou.

 • Poetul Mihai Eminescu este sărbătorit, mâine, de elevii brăileni prin cântec şi poezie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poetul Mihai Eminescu este sărbătorit, mâine, de elevii brăileni prin cântec şi poezie

  Sâmbătă, se aniversează 161 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, ocazie cu care autorităţile locale au pregătit o serie de manifestări.Primăria municipiului, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar şi Direcţia Arhivelor, organizează o serie de manifestări cultural - artistice dedicate poetului naţional, Mihai Eminescu.

 • Eminescu a fost omagiat de elevii giurgiuveni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eminescu a fost omagiat de elevii giurgiuveni

  Secţia de Împrumut pentru Copii a bibliotecii judeţene „I. A. Bassarabescu” a organizat astăzi prima acţiune literar-artistică din acest an. Intitulată sugestiv „O zi închinată lui Mihai Eminescu”, manifestarea s-a dorit a fi un omagiu adus „poetului nepereche” al literaturii române.

 • Târgu-Jiu: Slujbă de pomenire pentru Mihai Eminescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Jiu: Slujbă de pomenire pentru Mihai Eminescu

  Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj organizează mâine, la Floreşti, o serie de activităţi culturale cu ocazia împlinirii a 161 de ani de la naşterea poetului.

Modifică Setările