Bustul lui Eminescu al sculptorului Paul Popescu a primit aviz favorabil pentru a fi amplasat în Târgu Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bustul poetului naţional a fost realizat de către sculptorul Paul Popescu
Bustul poetului naţional a fost realizat de către sculptorul Paul Popescu

Bustul poetului naţional Mihai Eminescu realizat de sculptorul Paul Popescu, care s-a stins din viaţă în urmă cu puţin timp, a primit aviz favorabil pentru fi amplasat în municipiul Târgu Jiu.

„Astăzi, în Comisia Naţională, EMINESCU sculptorului Paul Popescu a obţinut aviz favorabil. El va putea fi amplasat la Târgu-Jiu. Să-i vedem pe edili unde-i vor găsi un loc pe măsură...

Mulţumim membrilor Comisiei "pentru înţelegere".

Mulţumim Viorel David pentru generozitate.

De undeva, de sus, Paul ne priveşte cu superioară înţelegere. Suntem şi noi, la rându-ne, nişte muritori...“, a transmis publicistul şi scriitorul Vasile Vasiescu.

„Astfel de nedreptăţi ar putea fi reparate măcar acum“

Bustul se află, în prezent, în incinta societăţii Artego din Târgu Jiu, fiind achiziţionat de conducerea acestei firme, după ce Primăria Târgu Jiu a refuzat să îl mai cumpere. 

Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Gabriel Coica, a făcut o prezentare a lucrării, considerând că este o reparaţie care se face artistului:  „Ca un scurt istoric, această lucrare îi aparţine sculptorului Paul Popescu, a fost realizată în anul 2016 la solicitarea conducerii Primăriei Târgu Jiu, însă motive de neînţeles, cum ar fi invocarea unor probleme financiare, au făcut ca municipalitatea să nu mai finalizeze achiziţia. Drept urmare, domnul director Viorel David a cumpărat acest bust, la o sumă deloc modică, oferindu-i astfel un însemnat sprijin artistului şi oferind totodată municipiului Târgu Jiu şansa de a beneficia cu titlu gratuit, de o importantă lucrare de artă. Societatea ARTEGO a încercat în trecut amplasarea bustului în zona centrală a oraşului, însă, ca şi în alte rânduri, Paul Popescu a fost victima unor orgolii personale, care au culminat cu imposibilitatea obţinerii avizului de amplasare.

Astfel de nedreptăţi ar putea fi reparate măcar acum, când Paul Popescu nu mai este, dar, din fericire, ne-au rămas aici, la Târgu Jiu, multe dintre operele lui“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite