fructe de mare - ultimele știri
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat ce alimente ar trebui să consume sportivii după un meci. Sportivii de prformanță depun eforturi considerabile în timpul meciurilor, motiv pentru care nutriționistul spune ce alimente ar trebui să consume după.
Japonia a început să deverseze peste 1 milion de tone de apă contaminată în Oceanul Pacific din fosta centrală nucleară Fukushima-Daiichi, motiv pentru care China a anunțat imediat interzicerea tuturor importurilor de fructe de mare din Japonia și a stârnit furie în comunitățile de pescuit.
Consumul de creveți crește constant în contextul în care consumatorii din România au devenit, în ultimii ani, tot mai interesați de o alimentație sănătoasă, bazată pe diete mediteraneene.
Se spune că peștele nu trebuie să lipsească de pe masa festivă de Revelion. Pescarii de la Marea Neagră au și o recomandare de pește care, consumat în noaptea dintre ani, îți aduce noroc în 2023.
O româncă a avut o vacanță de coșmar pe litoralul bulgăresc, deși a plătit 3.500 de euro ca să fie sigură că va avea parte de tot confortul la un hotel cunoscut de 5 stele.
Oamenii de ştiinţă spun că există „dovezi convingătoare” că piaţa de fructe de mare şi animale sălbatice Huanan din Wuhan s-a aflat în centrul focarului de Covid-19.
Un volum record scăzut de captură de fructe de mare a fost înregistrat în Japonia anul trecut. Acest lucru este evidenţiat de datele publicate sâmbătă de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Pescuitului din Japonia.
Preşedintele american Joe Biden a emis vineri un ordin executiv prin care blochează importurile de produse ruseşti cheie, între care vodcă, diamante industriale şi fructe de mare şi interzice exporturile de bunuri de ultimă generaţie către Rusia, tra...
IPS Teodosie a explicat la Radio Dobrogea că este vorba de lăcomie atunci când vorbim de consumul fructelor de mare în perioada postului.
articol publicitar
Perioada dificilă pe care o traversăm are efecte negative nu doar asupra psihicului nostru, afectat de avalanşa de ştiri despre pandemie şi teama de îmbolnăvirea cu noul coronavirus, dar şi asupra sănătăţii noastre generale. Imunitatea organismului s...
Românii sunt tot mai interesaşi de fructele de mare, în special de creveţi pentru care consumul a crescut cu circa 30% în perioada pandemiei, arată datele publicate marţi de unul dintre cei mai cunoscuţi importatori români.
Un importator român de peşte şi fructe de mare este nevoit să arunce câte 2% din fiecare transport, pentru că nu respectă normele de calitate. Controalele interne se realizează etapizat şi durează între 2 şi 10 ore.
Iodarea universală a sării a fost introdusă ca politică de sănătate publică la începutul anilor 1950. La acea dată, patologia prin deficit de iod – cretinismul endemic – era o problemă în România. Dr. Dumitru Lucian Ioachim, medic primar de anatomie ...
Pastele, una din cele mai uşor de preparat reţete pot fi combinate cu numeroase ingrediente şi sosuri, una din cele mai bune combinaţii fiind cea cu fructe de mare.
Carnea produsă fără a ucide animalele ar putea ajunge în farfuriile noastre mai devreme decât ne-am putea închipui. Nu e o glumă, carnea crescută în laborator din culturi de celule fiind o viziune care e tot mai aproape de realitate....
De fiecare dată când începe perioada unui post mai mare în Biserică, se redeschid discuţiile despre reţetele cu preparate de post, reţete din care nu lipsesc şi fructele de mare....
Un studiu recent a arătat că persoanele care mânâncă săptămânal mai mult de două porţii de peşte sau de fructe de mare au parte de mai multe partide sexuale cu partenerul de viaţă. Femeile tind să evite peştele în alimentaţie înainte de sarcină, din ...
Pe cât par de sofisticate, pe atât de simplu se pregătesc. Ba mai sunt şi o sursă de proteine de calitate, după cum spun specialiştii în nutriţie....
O reţetă de spaghetti cu fructe de mare, pe cât de uşor de preparat, pe atât de delicioasă, îi va face pe gurmanzi să se simtă ca într-un restaurant de lux italian.
Unul dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare spaniole este paella, o combinaţie savuroasă de orez, legume, carne sau fructe de mare. Reţeta diferă de la o regiune la alta şi în funcţie de asta se adaugă şi diverse condimente.
La Kostas a fost deschis acum cinci ani într-o magazie de lângă Foişorul de Foc, o vulcanizare, un atelier sau ceva de felul acela, cu o curte alături. Era un fel de street food sau un mic loc de adunare pentru prieteni, nu cred că s-au gândit de la ...
Bucătarul arădean Nelu Igreţ dezvăluie secretele preparării unui risotto cu fructe de mare. Această mâncare îşi are originile în sudul Italiei şi se consumă în toate anotimpurile.
Consumul de peşte este benefic pentru sănătate. Însă, peştele cu mercur, la fel ca şi fructele de mare provenite din zone contaminate cu acest metal neurotoxic, cresc riscul de scleroză amiotrofică, boală a sistemului nervos care nu poate fi vindecat...
Ai venit acasă de la muncă şi ai realizat că ai uitat să scoţi o bucată de carne de la congelator, pe care ai de gând s-o dezgheţi acum la temperatura camerei. Este asta cea mai bună variantă? Specialiştii spun că nu. Şi totuşi, cum ar trebui să proc...
Clericii tradiţionalişti sunt de părere că alimentele de post trebuie să fie „simple, smerite“. Ei cred că încercările de a imita, prin procesarea şi gătirea unor legume şi fructe de mare, gustul şi aspectul cărnii şi brânzeturilor este contrară cred...
Fructele de mare sunt bogate în minerale, în special în zinc şi seleniu, şi sunt la mare căutare pentru că au foarte puţine calorii. Însă, semipreparatele cu fructe de mare, deşi sunt o alternativă ieftină şi la-ndemână, sunt mai nocive decât credem....
Piaţa românească a fructelor de mare a ajuns, anul trecut, la 35 de milioane de euro, potrivit unui studiu publicat marţi de Romfood Trading, proprietarul brandului Alfredo Seafood, cea mai mare pondere în vânzări, atât ca valoare, cât şi ca volum, a...
Marţi, 17 mai, în staţiunea Mamaia este organizat Festivalul peştelui şi al fructelor de mare. Maeştrii bucătari sunt chemaţi să gătească cele mai bune preparate.
Vânzările de pachete de vacanţă pe liroralul românesc pentru sezonul estival 2016 sun mai mari cu 50-60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, susţine preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, Corina Martin....
Norvegia este forţată să îşi reducă dependenţa de petrol, în condiţiile în care criza ţiţeiului a dus la pierderea de locuri de muncă, potrivit Nordea Bank, în vreme ce Dubaiul a reuşit deja parţial acest lucru prin reorientarea către turism.
O parte dintre clericii ortodocşi susţin că bucatele gătite din fructe de mare sunt permise pe perioada postului, în vreme ce alţii resping vehement ideea. Există şi opinia că mâncarea de post din soia, dar care imită friptura sau brânza, ar fi necan...
În acest weekend, bucureştenii pot încerca un nou tip de preparat din seria shaorma cu de toate, dar de această dată umplutura este pe bază de fructe de mare. Caracatiţa este numai o variantă pentru gurmanzii care vor dori să încerce noul preparat, d...
În această toamnă a fost lansat un nou program special de turism, numit „City Break la Constanţa“, care va fi implementat de Asociaţia Litoral – Delta Dunării.
Lipsa fierului din organismul uman favorizează apari'ia anemiei. Cei care suferă de o astfel de carenţă se simt fără vlagă, obosiţi, au dureri de cap, dar şi un risc mai crescut de a dezvolta anumite infecţii. Iată care sunt alimentele cu cel mai mar...
Charlie Sheen a suferit un „caz sever“ de toxiinfecţie alimentară în urma consumului unei porţii de spaghete cu fructe de mare. Actorul american a ajuns, luni, 8 iunie, la un spital din Los Angeles unde a primit tratamentul necesar....
Biologii marini au descoperi că, din cauza poluării, acidifierea oceanelor a crescut, iar acest lucru ar putea duce la modificarea gustului peştelui şi al fructelor de mare.
Lumea iubitorilor de vin este una supusă judecăţilor de valoare, nu întotdeauna îndreptăţite, dar extrem de aspre. Eşti judecat dacă îi pui prea multe întrebări chelnerului sau somelierului, dacă tu eşti singurul de la masă care comandă vin în timp c...
Gusturile oamenilor în materie de peşte devin din ce în ce mai aventuroase. Iar când vine vorba de fructe de mare, căutarea celor mai noi şi gustoase specii a devenit exhaustivă. Motiv pentru care specialiştii sfătuiesc să ne bucurăm cât mai putem de...
Există alimente care redau cheful de viaţă, dar şi de... sex. Nimic nu e mai bun decât o cină în doi, în intimitatea casei, pentru a intra în atmosfera romantică a mărţişorului. Însă, dacă această cină cuprinde şi câteva ingrediente „secrete“, garant...
De aproape zece ani, bucătarul şef de la restaurantul Intim, Ionel Gheorghiu, alias Giovani, şi-a câştigat aprecierea clienţilor, prin mâncărurile pe care le prepară.
Specialiştii recomandă peştele şi fructele de mare cu regularitate, fiindcă aduc organismului câteva substanţe nutritive pe care niciun alt aliment nu le poate oferi. Pe de altă parte, cei care respectă recomandările şi mănâncă zilnic peşte pot sufer...
Fie că sunt homari, stridii sau creveţi, fructele de mare reprezintă o sursă bogată de vitamine şi minerale, fiind benefice pentru organismul uman. Iată ce afecţiuni pot preveni....
Combinaţia de paste şi fructe de mare nu este specifică gastronomiei româneşti. Dar o adoptăm cu mare plăcere pentru gustul bun şi, desigur, pentru faptul că se prepară în timp-record....
Ce recomandări de vacanţă ne faci...? Primesc întrebarea frecvent. Încerc aceeaşi stinghereală cu a bucătarului profesionist interpelat de profan. Cum să alegi din mulţimea de „retete”, ceva cu care nu dai greş? Oricum, nu poţi recomada decât ceea ce...
Scriitorul Alan Davidson a spus că „cefalopodele sunt consumate mai puţin din cauza faptului că oamenii sunt speriaţi de aspectul lor“. Dar asta nu trebuie să te împiedice să te bucuri de una dintre cele mai bune mâncăruri din lume....
O investigaţie efectuată de „The Ecologist” a scos la iveală condiţiile îngrozitoare de muncă şi exploatarea la care sunt supuşi muncitorii din Myanmar la bordul navelor thailandeze de pescuit.
Bucură-te de magia bucătăriei italiene cu cele mai gustoase rețete de pizza și foccacia cuprinse în noul volum din „Delicii în bucătărie", colecția de cărți culinare cu cei mai mulți cititori, în Republica Moldova....
fără imagine
Facultatea a făcut-o în Franţa, s-a specializat în afaceri în Anglia şi Irlanda, şi s-a căsătorit în România. Din septembrie orădenii vor putea cumpăra din piaţă fructe de mare aduse de francezul Laureant Isnard. Când nimeni nu-i dădea nicio şansă...
Ar trebui consumate, în egală măsură, atât pentru gustul delicios, cât şi pentru faptul că previn bolile cardiovasculare, întăresc imunitatea şi îmbunătăţesc vederea. Fructele de mare se numără printre cele mai importante surse de Omega 3, zinc, sele...