Gusturile mării, în farfurie. Cei mai buni bucătari se vor întrece în prepararea peştelui şi a fructelor de mare
0Marţi, 17 mai, în staţiunea Mamaia este organizat Festivalul peştelui şi al fructelor de mare. Maeştrii bucătari sunt chemaţi să gătească cele mai bune preparate.
Asociaţia Litoral-Delta Dunării, Asociaia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism şi Restaurantul Dorna organizează marţi „Festivalul Peştelui şi al fructelor de mare“ o competiţie profesională cu preparate din peşte şi fructe de mare.
Întrecerea va avea loc începând cu ora 12.00 la Restaurantul Dorna din Mamaia. Preparatele profesioniştilor vor fi evaluate de un juriu, iar premiile constau în Marele trofeu, medalii de aur, argint şi bronz şi diplome de participare.
Din comisie fac parte maeştrii artei culinare Petrişor Tănase, Robert Voicu şi Gheorghe Haneş.
„Festivalul peştelui şi al fructelor de mare face parte din calendarul de evenimente al staţiunii Mamaia, pe care Asociaţia Litoral-Delta Dunării l-a pregătit pentru sezonul estival 2016.
Ne propunem ca acest festival să devină o tradiţie pentru Mamaia, în care încurajăm şi invităm toţi agenţii economici atât din Constanţa cât şi din staţiunile de pe litoralul românesc şi Delta Dunării.
Astfel, reuşim să evidenţiem şi să promovăm gastronomia locală de peşte şi fructe de mare, să ne mândrim cu preparate şi reţete fără concurenţă“, a spus Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării.
Evenimentul se adresează turiştilor dar şi constănţenilor, care sunt invitaţi la degustare.
Programul evenimentului:
10:00 - 12:00 - Organizare şi instalare participanţi
12:00 - Jurizare şi desemnare câştigători
12:00 - 18:00 - degustarea preparatelor pentru public
Vă mai recomandăm: