Stiri despre democratie

  849 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cristina Stănilescu studiază în democraţie la mii de kilometri de casă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristina Stănilescu studiază în democraţie la mii de kilometri de casă

  Tânăra adoră să viziteze locuri noi şi să cutreiere lumea, cea mai recentă experienţă inedită o trăieşte în Danemarca. Tânăra s-a ambiţionat tot timpul să-şi atingă scopul. Ştie să se împartă între carieră şi distracţie, dar mai mult decât atât a reuşit să înveţe din fiecare experienţă pe care a trăit-o.

 • 2010: spaime, decepţii, nostalgii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2010: spaime, decepţii, nostalgii

  Se încheie un an nătâng şi încâlcit. Democraţia românească s-a comprimat în definiţii de criză, incomplete şi adesea stânjenitoare, în care drepturi oarecum de la natură ale omului au pâlpâit în variante minimaliste, de supravieţuire.

 • PSD: „Puterea din România dispreţuieşte democraţia“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD: „Puterea din România dispreţuieşte democraţia“

  Partidul Social Democrat (PSD) a trimis, marţi, un comunicat de presă în care precizează că deciziile Curţii Constituţionale reprezintă o înfrângere pentru milioanele de români care vor fi afectaţi de către actele normative declarate constituţionale.

 • Obama nu locuieşte aici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obama nu locuieşte aici

  În matura democraţie americană, a învinge sau a pierde sunt două opţiuni normale.

 • Inedit: Alegeri în şcolile brăilene, pentru Consiliul Elevilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inedit: Alegeri în şcolile brăilene, pentru Consiliul Elevilor

  238 de elevi ai Şcolii cu clasele I-VIII "Ecaterina Teodoroiu", din 259, au votat, ieri, pentru alegerea celor trei membri ai Consiliului Şcolar al Elevilor, respectând un nou mecanism, similar celui pentru Parlamentul României, conform strategiei stabilită la nivelul Consiliului Naţional al Elevilor.

 • Democraţii americani, în criză de bani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Democraţii americani, în criză de bani

  Numeroşi cotizanţi ai Partidului Democrat au ales să nu mai doneze bani pentru alegerile din noiembrie, punând în dificultate candidaţii formaţiunii, care oricum este pe punctul de a pierde teren după doi ani de mandat Obama. Cele mai sonore nume sunt George Soros, cunoscut şi drept „bestia neagră a dreptei", şi prietenul său miliardar Peter B. Lewis, care au dat, fiecare, peste 20 de milioane de dolari asociaţiilor şi grupurilor

 • România cu dublu „r“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România cu dublu „r“

  Concetăţenii noştri, rromii, par să fi învăţat formele paşnice de protest ale democraţiei.

 • Triunghiul blestemat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Triunghiul blestemat

  Etatismul, autoritarismul şi cancerul birocraţiei ne răpesc orice şansă de a progresa.

 • Sondaj: 75% din români, alarmaţi de corupţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sondaj: 75% din români, alarmaţi de corupţie

  Corupţia din România a crescut în ultimii cinci ani, în opinia a trei sferturi (75%) dintre români, potrivit unui sondaj CSOP, realizat în perioada 25 mai - 5 iunie 2010, la comanda Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei.

 • Şeful
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şeful

  În democraţie, toţi au avut o şansă, cu excepţia ospătarilor şi a curvelor, care au avut mai multe.

 • Facturile trecutului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Facturile trecutului

  Statul român a fost obligat, printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă, să plătească despăgubiri de 500.000 de euro unui cetăţean anchetat, condamnat şi întemniţat abuziv în anii ’50.

 • Tânără din Kirghizstan:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tânără din Kirghizstan: "Jurnaliştii care şi-au exprimat opoziţia faţă de guvern au fost ucişi violent"

  Corupţia a ajuns până la nivelul educaţional în Kirghizstan, unul dintre statele eşuate, conform indexului anual realizat de Fondul pentru Pace (The Fund for Peace). Violenţele interetnice alimentate de sentimente de ură şi stârnite chiar de oamenii aflaţi la guvernare contribuie la instabilitatea din cadrul acestui stat, în care oamenii nu au bani de mâncare, iar junaliştii sunt ucişi violent pentru că au îndrăznit să benefici

 • Apele tulburi ale României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apele tulburi ale României

  Siluirea democraţiei din anii 2008 şi 2009 îşi cere răsplata. Descinderile în zonele sinistrate ne-au arătat o Românie lipsită de speranţă.

 • Raportul Freedom House constată o deteriorare a democraţiei în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raportul Freedom House constată o deteriorare a democraţiei în România

  După ruptura ezitantă de trecutul său comunist, România a avut parte de o perioadă de turbulenţe politice şi o luptă continuă între elitele vechi şi cele noi, notează organizaţia nonguvernamentală americană Freedom House în raportul "Naţiuni în tranziţie 2010", potrivit căruia criza economică şi tensiunile politice au dus la deteriorarea stării democraţiei române. 

 • Flecăreala naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Flecăreala naţională

  Cum bine ne amintim, Guvernul a invocat, pentru a justifica tăierea salariilor şi a pensiilor, siguranţa naţională. Curtea Constituţională a decis că pensiile nu pot fi tăiate.

 • Secretele Mineriadei/ „Lagărul“ din democraţia lui Iliescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secretele Mineriadei/ „Lagărul“ din democraţia lui Iliescu

  Mircea Surdu povesteşte zilele groaznice de care a avut parte în Unitatea Militară de la Măgurele. Bucureşteanul Mircea Surdu a fost arestat la 15 iunie ’90, pe motiv că ar fi participat la actele de vandalism din 13 iunie. A fost arestat patru luni, fără să existe vreo dovadă împotriva lui!

 • Ungaria merge pe un drum economic bun, dar democraţia derapează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ungaria merge pe un drum economic bun, dar democraţia derapează

  Având de învins doar o opoziţie slabă, copleșitoarea majoritate politică de la Budapesta pare să fi găsit repede soluția cea bună pentru ieșirea din criza economică și pentru reformarea statului. Pe fundal însă, tot mai puternicul revizionism maghiar îngrijorează chiar şi societatea civilă a ţării. Două motive de atenție pentru București.

 • Orientul Mijlociu peste 20 de ani : Primăvara Democraţiei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orientul Mijlociu peste 20 de ani : Primăvara Democraţiei?

  În ultima vreme, tema transformării democratice a Orientului Mijlociu a cam dispărut din discursul public euroatlantic. Şi totuşi, unde se află astăzi regiunea, din perspectiva procesului de reformă şi dezvoltare democratică (drepturile omului, societatea civilă, democraţia electorală)? Face democraţia din Orientul Mijlociu un loc mai paşnic, mai stabil? Există o altă alternativă? Sunt doar câteva întrebări pe care FP Români

 • O glumă proastă a lui Orwell
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O glumă proastă a lui Orwell

  Invocarea alegoriilor orwelliene în societatea românească postcomunistă mi s-a părut o extravaganţă din categoria acelora ostenind să compromită un ansamblu al cărui azimut era, totuşi, democraţia şi nicidecum reversurile ei prăpăstioase.

 • Recesiunea democraţiei - acum şi din cauza crizei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recesiunea democraţiei - acum şi din cauza crizei?

  La începutul anului, FP România discuta cu profesorul Larry Diamond de la Universitatea Standford despre posibilitatea ca liderii democraţiilor liberale să profite, de exemplu, de ameninţările teroriste pentru a reduce libertăţile civile. Justificarea unor impuneri economice prin considerente de securitate naţională sugerează încă un semnal al reculului democratic.

 • VIDEO 20 de ani de la primele alegeri libere în România: Ion Iliescu, singurul preşedinte câştigător din primul tur
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO 20 de ani de la primele alegeri libere în România: Ion Iliescu, singurul preşedinte câştigător din primul tur

  Ion Iliescu a fost ales preşedinte la 20 mai 1990, în Duminica Orbului - a şasea duminică dupa Paşte - atunci când aproape 15 milioane de români s-au prezentat la urne, alegându-l pe Ion Iliescu cu un procent zdrobitor. Ceilalţi doi candidaţi, Ion Raţiu şi Radu Câmpeanu, ambii reîntorşi în ţară după o perioadă de exil, n-au avut nicio şansă.

 • VIDEO Cum a confiscat FSN Revoluţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cum a confiscat FSN Revoluţia

  Pentru revoluţionarii de la Baricadă, printre care doctorul Florin Filipoiu, democraţia a ţinut câteva ore. La 23 decembrie 1989, libertatea de exprimare era deja suprimată. Florin Filipoiu este cel care în după-amiaza de 22 decembrie 1989 a citit la TVR cerinţele tinerilor care cu o zi înainte formaseră Baricada de la „Inter“.

 • Şeful SRI: „E mai greu să acţionezi în democraţie”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şeful SRI: „E mai greu să acţionezi în democraţie”

  La 20 de ani de la înfiinţarea Serviciului Român de Informaţii, directorul instituţiei, George Maior, vorbeşte despre ce înseamnă securitatea naţională a României de azi şi explică de ce tinerii se simt atraşi de domeniul intelligence