Joe Biden, spot de campanie centrat pe apărarea democrației și amenințările la adresa statului de drept VIDEO

0
Publicat:

Echipa de campanie a președintelui Joe Biden a intrat în acțiune joi, lansând un spot de televiziune sub titlul „Pentru că”, videoclip ce evidențiază amenințările la adresa democrației și pune accentul pe importanța protejării valorilor fundamentale ale Statelor Unite.

Joe Biden și-a lansat un spot de campanie FOTO Arhivă
Joe Biden și-a lansat un spot de campanie FOTO Arhivă

Spotul, cu o durată de aproximativ un minut, care va fi difuzat la televizor începând de sâmbătă, marchează trei ani de la atacul susținătorilor lui Donald Trump asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021. Președintele democrat, în vârstă de 81 de ani, nu îl menționează, în mod direct, pe Donald Trump, dar subliniază amenințarea extremă la adresa democrației și valorilor sale.

„Toți trebuie să ne punem astăzi întrebarea: ce vom face pentru a ne menține democrația?” a declarat Biden în spot, citând un fragment dintr-un discurs susținut anul trecut în statul Arizona. El a avertizat cu privire la o „mișcare extremistă” care nu împărtășește valorile fundamentale ale democrației americane.

Spotul este însoțit de un fundal muzical dramatic și prezintă imagini cu pancarte pro-Trump în timpul asaltului asupra Capitoliului, precum și fotografii cu suprematiști albi purtând torțe în timpul unui miting din Charlottesville, Virginia, în 2017.

Echipa de campanie a lui Biden a conturat alegerile prezidențiale ca o luptă pentru democrație împotriva amenințării reprezentate de Donald Trump, fără a menționa explicit numele acestuia. Sondajele recente arată o competiție strânsă între cei doi candidați, chiar dacă fostul președinte Trump se confruntă cu mai multe procese, inclusiv unul legat de atacul din 6 ianuarie.

Președintele Biden este programat să susțină un discurs vineri în timpul unui eveniment de campanie din Pennsylvania. Managerul de campanie, Julie Chavez Rodriguez, a declarat că spotul „ne reamintește că aceste alegeri pot determina cu adevărat soarta democrației americane”, subliniind intensificarea amenințărilor republicane de a submina procesul electoral.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite