Trebuie să spuneţi NEIN, domnule preşedinte Klaus Iohannis!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriu aceste rânduri la doar câteva minute după ce dl. Liviu Dragnea, preşedintele PSD, şi-a încheiat conferinţa de presă în cursul căreia a fost făcut numele celui pe care îl va propune drept candidat de premier preşedintelui Klaus Iohannis.

Am urmărit stupefiat bâlbâielile acestui caraghios şef de partid care pare să îşi fi pierdut complet simţul realităţii. Căci a vorbi despre responsabilitate şi simţ politic în cazul baronului de Teleorman e ca şi cum te-ai apuca să îţi pierzi timpul scriind o disertaţie despre sexul îngerului.

Săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis a fost cum nu se poate mai ferm în declaraţii. A afirmat şi joi, şi vineri că viitorul premier al României trebuie să fie un om integru. Oare cum îşi poate închipui dl. Liviu Dragnea că ar putea fi socotit un om integru un ins precum dl. Mihai Tudose care, nefiind capabil să scrie cu mintea, cu forţele şi cu mânuţele lui proprii o teză de doctorat a achiziţionat contra cost zeci de pagini şi le-a transplantat ca atare în propria lucrare?

Puţin contează că, mai apoi, după ce a fost dovedit că e hoţ, dl. Tudose a făcut o cerere prin care solicita să i se retragă doctoratul. Dl. Tudose tot hoţ rămâne. Iar argumentul d-lui Dragnea că şi Victor Ponta a fost acuzat de plagiat, ceea ce nu l-a împiedicat să fie un foarte bun prim-ministru, este unul de noaptea minţii.

Ce fel de partid, cât de serios poate fi socotit PSD în clipa în care îl socoteşte bun pentru postul de premier  pe un individ care a fost declarat un prost ministru în chiar celebrul Raport de evaluare a activităţii guvernului Grindeanu, raport elaborat de penalul Darius Vâlcov şi însuşit în totalitate de dl. Dragnea?

De câtă moralitate poate fi suspicionat însuşi dl. Mihai Tudose care acceptă să fie propunerea PSD pentru postul de prim-ministru când ştie că are nenumărate vulnerabilităţi dintre care aceea cu doctoratul plagiat este în afara oricărui dubiu?

Văzând circul ieftin, iresponsabil la care se dedă dl. Liviu Dragnea şi la care îi are drept complici pe toţi cei ce fac parte din conducerea operativă a PSD aproape că mă bate gândul că social- democraţii români nutresc dorinţa ca propunerea lor de prim-ministru să fie refuzată. Stau şi mă întreb dacă dl. Dragnea mai este în deplinătatea facultăţilor mintale căci o astfel de propunere nu poate decât să îi afecteze şi mai mult imaginea în ochii electoratului.

Nu îmi mai rămâne decât să sper că preşedintele Iohannis le va face pesediştilor pe plac. Va spune nein şi va respinge o propunere ce nu poate fi sub nici o formă acceptată.

 

      

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite