Ţara arde şi voi vă puneţi „bigudiuri” la adăpost!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

De câteva zile tot citesc despre parlamentarii care îşi votează pensii speciale. Mă oripilez şi nu îmi vine să cred cum pot ofensa o întreagă naţiune cu aceste propuneri. Deunăzi, am repetat că ţara arde şi este măcinată de probleme mari, iar unii se joaca de-a pescuitul. Aruncă momeli, iar mulţimea muşcă. Unde este societatea civilă în ecuaţia asta?

O mulţime de revoluţionari cu certificat, o mulţime de comentatori ofensaţi la fiecare articol despre aberaţiile politicienilor, iar ei, politicienii, continuă să abereze.

Continuă cu victimizarea că sunt oropsiţi, că nu au bani de coafor, că sunt întreţinuţi de familie şi muncesc până „transpiră”.

Săracii! Mi-e şi milă de ei cum aleargă pe holurile Parlamentului între două camere pentru binele Poporului şi, necăjiţi nevoie mare de viitorul post mandatar, când nu vor mai avea suficiente economii să-şi ducă bătrâneţea, se plâng din vreme să nu-i ia timpul prin surprindere.

Unii dintre ei fac greva foamei şi se solidarizează doar când le convine cu cei care i-ar fi colegi de breaslă până se văd la Tribuna Plenului, cu alte cuvinte „până ce trec puntea”, ca să nu spun cum au semnat pactul cu Mefisto. Cum e posibil? E posibil, cât timp noi votăm ceea ce nu ştim, iar partidele promovează pe criterii doar de ele ştiute?

O asemenea bătaie de joc nu am mai pomenit! De ce să ne mai mirăm că ne vom segrega definitiv în două clase: cea a proştilor care cotizează şi vor muri săraci oricum şi clasa „mulgătorilor” de prostie, voită sau nevoită. Fie că vorbim de „fermieri” cu „clasă” politică, fie că vorbim de „fermierii” ce-l invocă pe Dumnezeu, toţi apelează la cei sărăciţi cu duhul sau cu trupul.

Stau şi citesc! Nu-mi vine să cred câte lipsuri avem, iar ei, ofensator, îşi votează privilegiile!
Îmi amintesc, cu regret, zilele în care se anunţa că mi se taie salariul cu 25%. Pe moment am zis „bine!”. Dacă este să contribui cu ceva la redresarea economiei ţării, nu mă opun. La câteva zile însă, în plenul Parlamentului, tot ei îşi votau salariile, achiziţiile de laptopuri, iar ministrul învăţământului achiziţiona un Touareg la minister. Cum se numeşte asta??? Evident, bătaie de joc!

„Săracii” noştri parlamentari îţi votează  pensiile speciale, iar părinţii noştri de la ţară au rămas cu pensia de 400 de lei. Copiii voştri, pentru că eu nu am, primesc 40 de lei alocaţie, în timp ce alţii, din păcate, şi aici trebuie să dau dreptate unora, trăiesc din ajutoare sociale pe nedrept. Prea multe anomalii. Unde este adevărata reformă? Cine este responsabilul cu atâtea anomalii? Se mai face ordine în haos?

P.S. Dacă nu îţi ajung banii de coafor, dragă doamnă parlamentar, îţi mai dau eu din banii pe care îi economisesc neducându-mă! Ruşine să vă fie tuturor celor care aţi semnat asemenea propunere! Ar trebui ca societatea civilă să nu mai stea nepăsătoare , să citească şi să scrie pe toţi pereţii „AŞA NU”!

Ţara arde şi voi vă puneţi „bigudiuri” la adăpost!


 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite