Studiază în şase campusuri, trei limbi străine, alături de 90 de naţionalităţi

0
0
ESCP Europe
ESCP Europe

La nivel de sector privat se văd schimbări în România, însă riscăm să creăm un ecosistem închis datorită felului în care ne educăm viitori conducători. Cu toate că România a început să dezvolte relaţii peste graniţele tării, suntem foarte departe de a ajunge să avem un mindset cu adevărat internaţional.

În timp ce la multe facultăţi din capitală încă se predau teorii financiare din secolul trecut, care nu au nicio aplicabilitate în economia post crizei financiare, şcolile de afaceri din Europa continuă să creeze lideri internaţionali.

Prima şcoală de afaceri din lume, ESCP Europe, fondată în 1819, nu s-a culcat niciodată pe lauri, şi a creat în mod consistent valori la nivel global.

Anul acesta, şcoala lansează un nou concept de educare: ”Cultures for Business” sau ”C4B”. Acestă ideologie va fi implementată în toate cursurile lor (la nivel de licenţă şi masterat) şi va aduce trei noi produse: Digital Executive Master s in International Business, Executive Master s in Digital Innovationa and Entrepreneurial Leadership, şi la nivel de licenţă un program pe management.

ESCP Europe porneşte de la ideea că Europa este locul ideal pentru a îţi dezvolta toate aptitudinilie necesare în afaceri şi că, dacă ştii să lucrezi în ţările din Europa, ştii să lucrezi oriunde în lume. Intr-un spaţiu teritorial restrâns (raportat global), Europa oferă o diversitate foarte bună cand vine vorba de sisteme economice (atat macro cât şi micro), de varii regulaţii pe tot ceea ce ţine de afaceri şi nu în ultimul rând, o diversitate culturala foarte mare.

În acest sens, din Septembrie, ESCP Europe işi va trimite studenţii să inveţe în trei din campusurile lor din Paris, Londra, Berlin, Madrid, Turin şi Varşovia, şi ii va ajuta şi îndruma spre a deveni fluenţi în trei limbi străine.

Simon Marcado, director al campusului din Londra, spune:

ESCP ofera cel mai bine dezvoltat exemplu de educaţie pe mai multe locaţii, creată special pentru liderii de mâine. Nevoia accentuată de absolvenţi de calibru înalt, cu o perspectivă globală şi multiculturală, se va mări odata cu procesul firesc al globalizării, iar noi credem că această strategie unde studenţii işi incep cariera internaţională din prima zi de facultate, este felul în care putem creea asemenea indivizi

Taxele programelor, pe an de studiu, sunt de €12,000 pentru programul de licenţă şi de €13,500 pentru un master.

Totodata, şcoala are un sistem generos de burse pentru aplicanţi, prin care acoperă pana la 50% din costul de şcolarizare. Bursele de şcolarizare fac parte dintr-o initiativă amplă de a mări diversitatea culturala si socială a instituţiei, şi de a atrage studenţi din medii nefavorabile. Deşi în prezent şcoala se mandreşte cu elevi din peste 90 de naţionalităţi, işi doreşte să măreasca numarul elevilor internaţionali.

Mai multe informaţii despre programele ESCP Europe, despre cum puteţi aplica şi care sunt criteriile, gasiţi aici.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite