San Francisco, California – încă un pas în proiectul Around the World 4k

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
San Francisco, California - Golden Gate Bridge / FOTO - Ionut Turda
San Francisco, California - Golden Gate Bridge / FOTO - Ionut Turda

San Francisco, una dintre frumoasele peninsule ale Californiei, este încoronată de oraşul cu acelaşi nume, pe care am avut bucuria să îl vizităm zilele trecute.

La fel ca şi în etapele anterioare ale proiectului, am trăit o experienţă unică şi memorabilă. Oraşul are o populaţie de aproximativ 825.863 de locuitori, ocupând locul al paisprezecelea ca mărime a populaţiei în SUA. Îmbogăţit de o mulţime de obiective turistice, San Francisco este special şi prin natura oamenilor foarte primitori, la care se adaugă avantajul climei calde pe tot parcursul anului.

Amplasarea oraşului în vârful peninsulei San Francisco - este ideală şi ne-a cucerit din primul moment, acest aspect constituind un avantaj semnificativ pentru proiectul nostru. 

Am început filmările vizitând Podul Golden Gatedespre care pe bună dreptate se spune că este cel mai fotografiat pod din lume. Golden Gate reprezintă puntea de legătură dintre San Francisco şi oraşul Sausalito, impresionând prin înălţimea de peste 150m deasupra apei. Fiind acoperit de ceaţa densă, vârful podului nu se vede aproape deloc în prima parte a zilei. 

Atât în detaliu cât şi în ansamblul său, această construcţie este absolut uimitoare; am străbătut zona de mai multe ori, reuşind să surprindem cadre care să îi scoată în evidenţă valoarea arhitecturală şi frumuseţea vizuală. 

San Francisco_2

În a doua parte a zilei am făcut un tur al oraşului şi am filmat câteva imagini panoramice, în scopul pregătirii programei pentru următoarele zile de activitate. Ultimul cadru din materialul video este chiar de la sfârşitul primei zile – un timelapse de noapte, realizat în partea opusă podului.

San Francisco_4

Următoarea dimineaţă ne-am trezit la ora 5, cu dorinţa de a continua filmările cu un time lapse de răsărit pe podul Golden Gate. Din păcate, din cauza ceţii a trebuit să renunţăm la ideea iniţială, dar ne-am dus în oraş, unde timp de două ore am făcut un tur cu City Bus, vizitând 20 dintre punctele turistice importante, inclusiv clădirile zgârie-nori. La fiecare oprire, concluzia era aceeaşi: deşi aglomerat, San Francisco este un oraş minunat, absolut superb!  

Am coborât apoi spre Monterey Fish Market, piaţa care furnizează hrană de mare de cea mai bună calitate la preţuri rezonabile. Ne-am cumpărat bilete pentru vasul spre Alcatraz  – peninsula care găzduieşte cel mai renumit şi considerat în trecut cel mai sigur penitenciar din lume. Ne propunem să realizăm un material dedicat excluziv acestui penitenciar. După cele patru ore pe care le-am petrecut în peninsula Alcatraz, ne-am întors pe vas unde am fost martorii unui peisaj de vis: lumina era caldă, soarele se îndrepta deja spre apus, iar podul Golden Gate completa imaginea unui moment reuşit.  

În continuarea serii ne-am aventurat filmând de pe un munte poziţionat în faţa oraşului, de unde am obţinut timelapse-uri minunate! Am încheiat activitatea în jurul orei 22, după o zi foarte aglomerată, însă fiecare secundă şi-a meritat efortul.  

San Francisco_4

În a treia zi ne-am concentrat mai multe pe filmări generale, repetând un tur al oraşului, iar ca target-uri principale am vizat trasee precum turul bridge to bridge şi alte puncte cheie ale oraşului. Temperatura plăcută şi apusul memorabil la care am fost martori au pus punctul unei alte zile de care ne vom aminti cu plăcere.  

Ziua a patra ne-am petrecut-o în partea de sud a oraşului denumită Silicon Valley şi am vizitat sediile Google şi Apple, precum şi casa lui Steve Jobs. 

Deşi oraşul este situat într-o locaţie foarte periculoasă, fiind expus cutremurelor, se pare că  şi-a făcut un renume bun prin frumuseţe şi puncte turistice atractive, deoarece numărul turiştilor şi al persoanelor care doresc să locuiască permanent aici creşte de la un an la altul.

San Francisco_5

Experienţa San Francisco a reprezentat pentru echipa Around the World 4k o aventură plină de adrenalină, ca un impuls în continuarea acestei călătorii pe parcursul căreia dorim sa descoperim şi să admirăm împreună cu dumneavoastră cele mai frumoase locuri ale lumii. 

  • Dacă ţi-a plăcut şi vrei să călătoreşti cu noi în jurul lumii într-o experienţă unică, nu uita să te abonezi pe canalul nostru de YouTube.
  • De asemenea, fiecare share este important pentru noi. Aşa ca te rugăm nu uita sa-l distribui mai departe.
  • Pentru actualizări şi fotografii din timpul filmărilor, te invităm să urmăreşti zilnic pagina noastră oficială de facebook: www.facebook.com/aroundtheworld4k
  • Vizitează şi website-ul nostru www.aroundtheworld4k.com Co-producator: Gabriel Gorcea (adaptare text: Camelia Ardelean)
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite