Să nu ne supere fraţii basarabeni pe noi (către Ion Mischevca)

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
basarabia actul unirii 1918

Dragă frate din Basarabia, nu fi supărat pe noi că în numele neamului românesc politicienii interbelici au făcut tot ce era necesar pentru a destrăma ţara asta. Ei încearcă şi acum să facă acelaşi lucru. După cum bine ştii, bunicii noştri i-au alungat din ţară, căci aici nu mai aveau de trăit, după pata ce ne-au lăsat-o pe obraz.

Este trist că propaganda sovietică în Basarabia a prins atât de bine, că ne amintim de cedarea fără a se trage un singur foc de armă, deşi decizia a fost una politică, în timp ce armata era întinsă pe Nistru şi gata de luptă.

Românii au aflat de jaful sovietic în timp ce se plimbau pe Calea Victoriei, politicienii ascunzând toate aceste lucruri de ochiul publicului, tocmai pentru a se împiedica apariţia unei reacţii.

Frate din Basarabia, încearcă să îţi aminteşti că străbunicul meu a murit la Stalingrad un an mai târziu. 

Peste 1 milion de români au căzut în acest război, marea lor majoritate pe frontul de Est, adică pentru eliberarea Basarabiei cedate de oligarhia interbelică. Acela era poporul român şi nu cei care au plecat a doua zi cu trenurile încărcate cu tablouri scumpe şi lingouri de aur.

Elementul românesc din Basarabia se află într-o situaţie cu mult mai bună decât în 1918. Totul este ca el să înţeleagă că factorul politic de la Chişinău nu va dori niciodată să îşi piardă moşia, deşi reuşesc cu succes să ţină al doilea stat românesc la cel mai scăzut nivel din Europa, lucru care nu se va schimba decât prin Reunirea cu România.

Poporul român este reprezentat de fraţii care ies în stradă pentru Reunire, nu de politicienii ce nu au conştiinţă naţională şi pe care trebuie să îi împingi pe la spate.

Apoi Unirea din Basarabia din 1918 a fost una de conjunctură, dar mult muncită. Mai bine de jumătate de secol s-a investit dincolo de Prut, dar atât cât s-a putut permite de către Imperiul Ţarist, lucru ce l-au făcut românii şi în Ardeal. Să nu uităm cum fruntaşii românii au trecut Prutul şi au organizat practic această Unire, nelăsând nimic la voia întâmplării.

Să nu uiţi că România a avut relaţii reci cu Rusia tocmai pe tema Basarabiei, ameninţarea militară fiind una declarată şi permanentă în toată perioada interbelică, întreg echilibrul statal fiind ameninţat de imposibilitatea unei alianţe cu URSS.

Poate vrei să îmi spui de jandarmul român, ce s-a trezit dincolo de Prut într-o altă lume, ce după ocupaţia ţaristă nu ştia ce reprezintă legea, lucru care de altfel se întâmplă şi astăzi când se vandalizează bănci şi nimeni nu este tras la răspundere.

Să nu uiţi că lângă noi se află Rusia care lucrează de secole şi la Chişinău şi la Bucureşti. 

Haide să fim optimişti şi să vedem ce putem construi împreună şi nu ce încearcă alţii să distrugă. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite