Rusia pregăteşte resovietizarea ţării. Iată principalele măsuri

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serghei Glazyev, academician rus şi consilier al preşedintelui ţării
Serghei Glazyev, academician rus şi consilier al preşedintelui ţării

Serghei Glazyev, academician rus şi consilierul preşedintelui Vladimir Putin, propune un plan în 15 puncte şi care are drept scop resovietizarea Federaţiei Ruse, închiderea acesteia faţă de exterior şi creşterea independenţei. Modelul impus de consilier seamănă cu marea sovietizarea făcută de Stalin după 1930 şi propune Rusiei un model social-economic-administrativ similar cu cel din Coreea de Nord.

Consilierul a trimis către Ministerul de Finanţe rus o serie de măsuri ce au drept scop scăderea dependenţei ţării faţă de principalele valute străine şi un plan concret de de-dolarizare a ţării.

Iată mai jos punctele cheie ale planului:

- statul rus să blocheze toate conturile în valută străină din Federaţia Rusă;

- statul rus să vândă toate obligaţiunile cumpărate de la statele membre NATO;

- Banca centrală să reducă rapid orice instrument financiar exprimat în dolar sau euro;

- Băncile din Rusia să nu se mai împrumute de pe piaţa internaţională, de la instituţii financiare străine în monede străine, ci în rubla rusească;

- limitarea tranzacţiilor în valută străină a băncilor comerciale pentru a se evita specula pe variaţia cursului rublei;

- informarea publicului asupra faptului că depozitele în valută din băncile comerciale vor fi îngheţate;

- Rusia să facă rezerve şi să utilizeze valuta statelor din Uniunea Euro-Asiatică şi a celorlalţi parteneri ce nu participă la impunerea de sancţiuni.

Analiştii şi strategii ruşi vorbesc de necesitatea re-industrializării Federaţiei Ruse după modelul impus de Stalin în 1930 şi care a adus la apariţia într-un singur an a peste 10 000 de companii. Acest lucru a crescut independenţa de factorul economic extern.

Sursă

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite