România, un stat fără Constituţie!

0
0
Publicat:

Sub pretextul că acţionează pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) şi îndeplinirea obiectivului României de aderare la spaţiul Schengen, o bandă de trădători care, în mod oficial, îşi spune coaliţie de guvernare şi-a propus să dinamiteze întreaga arhitectură constituţională şi democratică a statului român şi să calce în picioare toate drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor cu unicul scop de a concentra şi a acapara întreaga putere în mâinile lor.

FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Curtea Constituţională a României a respins sesizările făcute de reprezentanţii partidelor aflate în opoziţie, USR şi AUR, precum şi cele făcute de Avocatul Poporului şi a decis că Legile justiţiei promovate de majoritatea parlamentară formată din PNL, PSD şi UDMR sunt perfect constituţionale. Inclusiv celebrul articol din Legea statutului magistraţilor care prevede eliminarea abaterii disciplinare în cazul nerespectării de către judecători a deciziilor CCR şi ICCJ.  Adică, cu alte cuvinte, cloaca de sinecurişti care s-a aciuiat la CCR pentru că au eşuat în viaţă, a decis că, după promulgarea Legilor justiţiei de preşedintele Iohannis, Constituţia României devine o simplă fiţuică. E liber la anarhie.

Este adevărat, Constituţia României nu este perfectă. Unii o consideră chiar extrem de prăfuită şi depăşită pentru vremurile şi schimbările pe care le trăim. În ultimii ani, mai ales după ce alegerile parlamentare şi prezidenţiale au fost decalate, iar preşedintele şi premierul, reprezentanţii celor două ramuri ale puterii executive, s-au aflat în opoziţie, judecătorii Curţii Constituţionale, printre care s-au mai nimerit şi câteva minţi ceva mai strălucite, au fost chemaţi de foarte multe ori să arbitreze şi să tranşeze tot felul de conflicte apărute între principalii jucători politici.

Faptul că România nu şi-a mai revizuit Constituţia din anul 2003, adică cu mult înainte ca ţara noastră să fie admisă în Uniunea Europeană, este din vina, în egală măsură, atât a clasei politice, cât şi a electoratului. Dacă în cei 33 de ani care s-au scurs de la Revoluţia din 1989, Ion Iliescu a fost singurul preşedinte care a reuşit să adune în jurul lui energiile necesare pentru promovarea unui proiect de ţară de o asemenea anvergură, iar Antonie Iorgovan singurul constituţionalist capabil să gândească şi realizeze arhitectura noului stat democratic, înseamnă că votanţii nu au ştiut să îşi alegă conducătorii potriviţi. Sau că demonii dictaturii comuniste au fost atât de puternici, încât au strivit şi au anihilat cu totul spiritul acestui popor.

Însă, dacă de la nişte tiriplici politici precum Ciolacu, Ciucă sau Iohannis nu are nimeni aşteptări să respecte sau să apere Constituţia, legii şi suveranitatea ţării, aceştia având microbul trădării în sânge, surpriza în cazul acestui asalt în grup la adresa Legii fundamentale a venit chiar de la ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. Cel care, din postura de viitor premier al PNL, scria în anul 2015 în programul de guvernare pe care l-a redactat, intitulat foarte sugestiv „Reclădirea Naţională”, că pentru a lansa reclădirea naţională este nevoie de „O administraţie bazată pe competenţă, integritate şi profesionalism, un stat puternic prin inteligenţă şi mijloace, bazat pe respectarea cetăţenilor şi a regulii de drept, pe instituţii şi valori democratice, capabil să apere naţiunea şi statutul României de ţară liberă, suverană, independentă, unitară şi indivizibilă.

Mai mult, cu ceva timp înainte, tot din funcţia de ministru al Justiţiei, domnul Predoiu tuna şi fulgera chiar pe tema răspunderii magistraţilor spunând că: „Realitatea este că în România profesia de magistrat este printre puţinele care nu răspund pentru ceea ce fac…Analiza indică faptul că răspunderea materială nu funcţionează, iar răspunderea disciplinară este, parafrazând un clasic, sublimă, dar lipseşte aproape cu desăvârşire”. De asemenea, acesta aprecia că „răspunderea magistraţilor este una dintre căile prin care se poate îmbunătăţi calitatea actului de justiţie şi ar trebui să fie soclul pe care să fie aşezată statuia independenţei justiţiei”. 

Acum, acelaşi Predoiu, prin monstruoasele Legi ale justiţiei, care elimină abaterea disciplinară pentru nerespectarea deciziilor CCR ori a deciziilor pronunţate de ICCJ, a dat liber la călcarea în picioare a Constituţiei şi a suveranităţii ţării. Probabil că, tentaţia de a intra în istorie ca ministrul Justiţiei care a eliminat MCV şi dus România în Schengen este una foarte mare, deşi este greu de crezut că liderii de la Bruxelles au cerut în mod expres ca România să îşi arunce Constituţia în aer. Însă, dacă această aberaţie susţinută de ministrul Justiţiei nu va fi corectată în niciun fel, este interesant ce la va răspunde domnul Predoiu peste ceva ani copiilor săi când aceştia îl vor întreba de ce şi-a trădat ţara. Pentru că, sunt convinsă că ştie deja, istoria nu-i iartă niciodată pe trădători.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite