Prostie contra barbarie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acum, şi nu altădată, e momentul să vorbim de prostia lucie europeană. Nu prostia în general, ci prostia europeană faţă cu barbaria musulmană. În 1915, un ministru rus uitat, sătul de prostia ţaristă faţă cu barbarie bolşevică, aşternea pe hîrtie o cugetare de neuitat: paraliticii de la guvernare se bat fără vlagă cu epilepticii revoluţionari.

După exact o sută de ani, sîntem în aceeaşi situaţie. Elita Europei ţine discursuri stupide la tribună, în timp ce terorişti musulmani trag liber în sală.

Duminică seara, singura prezenţă notabilă la Bruxelles erau stafii locale gata să se arunce pe trotuar la primul strănut plecat din spate. Priviri de animal hăituit cercetau mişcarea neinspiratului care n-avea altceva de făcut decît să-şi deschidă haina în căutare de pix sau ţigări. Dacă vreţi să evitaţi nevrozele care fac din marile oraşe ale Occidentului saloane de boli nervoase şi dacă doriţi să vă vedeţi copiii neînjumătăţiţi de bombe musulmane, nu vă bazaţi pe elita europeană.

Pentru că eu ştiu aşa: dacă primeşti pe cineva în casă, iar musafirul te sfătuieşte, de cum s-a aşezat în fotoliu, să îi interzici soţiei să se mai machieze sau te anunţă că nu va folosi toaleta, pentru că sufrageria e mai largă şi mai aproape, îl pofteşti afară. Cu tradiţie, merite istorice şi diversitate culturală cu tot. Liderii noştri politici şi mediatici sînt, însă, de cu totul altă părere. Cu cît mai sfruntate pretenţiile oaspetului, cu atît mai admirabilă şi mai fascinantă cultura din care vine. Şi cu atît mai bogată asistenţa socială pentru el şi puioasele lui neamuri. Nemaivorbind că înţelepţii înghesuiţi în ghetto-urile musulmane primesc, din ziare, şcoli şi discursuri politice, informaţia după care cultura ţării gazdă e ruşinea pămîntului. În aceste condiţii, domnii oaspeţi se deprind să decidă ce putem publica şi ce nu sau cum putem glumi şi cum nu. Şi, în cele din urmă, cît merităm să trăim.

Aşa arată Europa şlefuită de zeci şi zeci de ani de ideologie progresist-stîngistă, adoptată oficial şi fără excepţie de toate curentele politice. În cuvintele aşezate (discutabil) pe stindardul campaniei anticorupţie româneşti: toţi o apă şi-un pămînt! Niciun politician şi nicio vedetă media nu mai au curajul să spună la ce am fost şi mai sîntem buni pe lumea asta, noi creştinii, vest şi esteuropeni. Şi să întrebe: în fond, ce au făcut musulmanii în ultimii 1500 de ani, exceptînd perfecţionarea narghilelei?

Vom vedea îndată pe ce stă folclorul pios-canceros emanat de elitele noastre progresiste şi absorbit de un public mult prea numeros. Mai întîi se cuvine să mulţumim domnului Edward Snowden, eroul celebrat de spiritele libere ale Occidentului, cretinul răsfăţat care a pus la dispoziţia bunului terorism islamic tot ce era de ştiut despre mijloacele de interceptare americane. Eşti cool, dear Edward! Morţii de la Paris, epavele de la Bruxelles şi viitorii ciopîrţiţi europeni te salută şi îţi sînt recunoscători!

Lumea elitelor europene a repetat pînă la îndobitocire cîteva sloganuri sacre. Şi, cum spălatul pe creier e contagios, multă lume le-a preluat. Să începem cu teoria regină.

Furia ucigaşă a Islamului ar fi răspunsul meritat la amestecul Occidentului în lumea arabă. Serios? Şi atunci de ce ucide Statul Islamic şiiţi, kurzi şi ioradanieni? Tot ca să se răzbune pe imperialismul britanic? Şi încă ceva: după două donaţii nucleare americane în Japonia şi 50 de ani de dictatură sovietică în Europa de Est, unde sînt teroriştii japonezi juraţi să omoare americani şi teroriştii polonezi cu veste sinucigaşe în metroul moscovit? Aliaţii occidentali au distrus militar statul german şi statul japonez. Problema nu e că Occidentul a intervenit în Orientul Mijlociu, ci că n-a intervenit destul. O mulţime de eurolideri se jură că vor să distrugă Statul Islamic, dar pentru asta nu e suficient să arunci bombe din cer în păpuşoi. Şi nici teoriile despre măreţia musulmană nu ajută. 

A doua prostie oficială spune că Statul Islamic nu are de-a face nici în clin, nici în burkă - atenţie! - cu adevăratul Islam. Teroriştii musulmani deformează învăţătura islamică. A se slăbi chingile de pe creier! Sîntem, de fapt, în faţa vechiului argument stîngist care jură că şi Lenin, şi Stalin, şi Ceauşescu au trădat şi deformat nobilul şi adevăratul socialism. Pînă la urmă, religia e ce fac oamenii din ea.

Altă explicaţie ne aminteşte indignat că Occidentul a jefuit lumea arabă, că i-a furat petrolul şi i-a prăpădit resursele, de la persane la cămile. Evident, şoselele, spitalele şi ştiinţa de carte lăsate în urmă de Occident nu se consideră. Dar, dacă arabii trebuie despăgubiţi, se poate aranja. Trebuie doar să mai aştepte un pic, pînă încasăm şi noi despăgubirile de la otomani şi de la ruşi.  

Urmează argumentul cu sărăcia şi excluderea. Statul în fund ar explica Statul Islamic. Şomajul şi marginalizarea ar îndreptăţi obida bieţilor radicali (terorist nu e voie să spui, că se poate supăra omul şi îi explodează vesta). Rezultă de aici că muslmanii sînt singurii săraci ai lumii. Indienii, chinezii, bulgarii şi lituanienii îndură şi ei, dar numai musulmanii au voie să se revolte măcelărînd oameni nevinovaţi. În plus, printr-un mister care continuă să scape observatorilor, est-europenii şi asiaticii găsesc de muncă. Musulmanii, şi numai ei, ajung prea tîrziu şi rămîn pe ajutoare sociale, plus case cu chiria plătită de stat, ceea ce, fireşte, îi scoate din minţi. Pesemne asta i-a făcut pe aceşti necăjiţi să scuipe şi să înjure de rămas bun forţele speciale franceze care lichidaseră celula teroristă ascunsă în cartierul Saint Denis, după masacrul de vineri 13 noiembrie.

Dar poate e mai bine în Belgia. În Molenbeek, micul cartier mare crescătorie de terorişti din Bruxelles, există un bloc cu un bar la parter. Era cuibul excluşilor cu Kalashnikoave. La etajele de deasupra, muncitori români şi polonezi. Răspunsul lor la întrebarea ce ştiţi despre vecinii de la parter: nu-i cunoaştem, că ne sculăm dimineaţa la 5, plecăm la muncă, ne întoarcem seara, mîncăm ceva şi ne culcăm.

Fraierii Europei.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite